Yıldırım’dan kalkınma hamlesi

Yıldırım’dan kalkınma hamlesi…

Yıldırım’dan kalkınma hamlesi

Kentsel Dönüşümün başarıya ulaşabilmesinin kalkınma hamlesiyle gerçekleşebileceğini kaydeden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın ekonomisini güçlendirmek adına esnafın yanında yer alan projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Edebali, “İlçemizin ekonomisini mercek altına alarak hazırladığımız eylem planı doğrultusunda ticari faaliyetlerden, istihdama bir dizi projeler hazırlayarak uygulamaya geçirdik” dedi. 

VİŞNE HAN REKABETİ ARTIRACAK…

Bebe konfeksiyonu alanında Türkiye ihracatının yüzde 80’nin Yıldırım’dan yapıldığını hatırlatan Edebali, “Sadece Bursa ve Türkiye değil, dünya genelindeki bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe önemli bir paya sahip olan Vişne Ticaret Bölgesi’nde inşa edeceğimiz Vişne Han Kapalı Çarşı Projesi’nin planları tamamlandı. 128 bin 292 metrekare kullanım alanına sahip olacak merkezde; ticari alanlar, kongre salonu, çok amaçlı salonlar, düğün salonu, yeme içme birimleri, kapalı otopark yer alacak. Bu merkezle esnafımızın dünya pazarındaki rekabet gücü yükselmiş olacak. Bununla birlikte iş verenle iş arayanı buluşturmak için düzenlediğimiz istihdam buluşmalarında 4 bin hemşerimize istihdam imkanı sağladık. Ayrıca Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması’ düzenleyerek onlara iş imkanı sağladık” diye konuştu.  

EV EKONOMİSİNE KATKI…

İstihdamda temel önceliklerinden birisinin de kadınların ekonomik hayat içerisinde yer almasına katkıda bulunmak olduğuna dikkat çeken Edebali, “Aileyi olduğu gibi ekonomiyi de güçlü kılacak olan kadındır. YIL-MEK’i yeniden yapılandırdık. Bu gün itibarı ile 31 mahalledeki 40 merkezimizde 52 farklı branşta 154 öğretmenimiz 13 bin 180 kursiyerimize eğitim veriyor. Kadınlarımızın edindiği bu bilgiyi üretime dönüştürerek, aynı zamanda bunu pazarlayabilmek için oluşturduğumuz kooperatifimizle kadınları üretime dahil ederek ilçemizde ekonomik yaşamın hareketlenmesini sağladık” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X