Yıldırım’dan tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışma

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü Bursa’da hayata geçiren ilk belediye olan Yıldırım Belediyesi, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ile kadınlara yönelik yeni bir çalışma daha başlattı.

Yıldırım’dan tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışma

Sosyal belediyecilik konusunda son dönemde hayata geçirdiği örnek projelerle dikkat çeken Yıldırım Belediyesi, şimdi de Yıldırımlıları kadın hakları konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda ‘Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi-Erken Yaşta ve Zorla Evlilikler-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ farkındalık protokolüne imza atan Yıldırım Belediyesi, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmayı başlattı.

 

İlk eğitim de belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personeline verildi. Öncelikle Yıldırım’daki 6 kadın muhtarın mahallerinde birebir belediye – dernek ortaklığında kadına dokunmayı istediklerini anlatan projenin paydaşlarından Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Kurucusu Dilek Üzümcüler, “Biz sivil toplum örgütü olarak her daim kadına ulaşma hedefindeyiz. Ama bunu Yıldırım Belediyesi ile yürüterek Yıldırım’ı bu konuda bir numara yapmak istiyoruz” dedi.

Kadına yönelik yapılan çalışmalara her zaman destek veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, yerel yönetim olarak eşitlik, demokrasi, insan hakları ilkesiyle böyle bir çalışma yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Edebali “Biz, önce Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ile ellerimizi birbirimize uzattık. Şimdi de birlikte Yıldırımlılara elimizi uzatacağız. Halka dokunarak onları birebir dinleyeceğiz. Burada en büyük görev dernek yöneticileri ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelimize düşmektedir” diye konuştu.

Kadınları olumsuz durumlardan kurtarmak adına bu çalışmayı çok önemsediğini de söyleyen Edebali, “Bu çalışma ile önemli bir sorun olan kadına şiddetin ortadan kalması ve vatandaşlarımızın bilinçlenmesi en büyük hedefimiz. Yerel bazda uygulanacak bu tür sosyal sorumluluk projelerine desteğe her zaman hazırız” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X