Yine dolandıcılar! Bu kadarına da pes…

Bursa’da telefonla aradıkları kişinin kredi kartından bilgisi dahilinde harcama yapıldığını belirten dolandırıcılar, kart bilgilerini isteyerek parayı geri yatıracaklarını söyledi. Kart bilgilerini alan dolandırıcıların 13 bin liralık para aktarımı ise ba

Yine dolandıcılar! Bu kadarına da pes…

Bursa’da her geçen gün yaşanan telefon dolandırıcılığına bir yenisi eklenirken, dolandırıcılar ise vatandaşları kandırmak için taktik üzerine taktik geliştirmeyi ihmal etmiyor.

 

BANKA PERSONELİ GİBİ ARIYORLAR

 

Son olarak Bursa’nın Mudanya ilçesinde yaşanan telefon dolandırıcılığı ise bu kadarına da pes dedirtti. Saat 13.30 sıralarında kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, H.A.’nın 780 liralık kredi kartı harcamasından bilgisi olup olmadığını sordu. Bu harcamadan bilgisi olmayan H.A. da dolandırıcılara inanarak harcamayı iptal etmeleri için kart bilgilerini verdi.

BANKANIN YÜKSEK HARCAMA LİMİTİNE TAKILDILAR

Kredi kartından yapılan 780 liralık harcamanın iptal edilmesi için verdiği kart bilgilerini kullanan telefon dolandırıcıları, 15 dakika sonra 13 bin 400 lirayı kendi hesaplarına yönlendirmeye çalıştı. Para aktarımı için güvenlik isteyen banka ise kart sahibini arayarak 13 bin 400 liranın bilgileri dahilinde olup olmadığını sordu. H.A.’nın kandırıldığını anlamasıyla banka görevlileri, 13 bin 400 liralık para aktarımını gerçekleştirmedi.

Polis merkezine giden H.A., kendini arayan kişilerden şikayetçi oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X