YÖK Başkanı Saraç duyurdu; Öğrencilere staj kolaylığı…

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizdeki pek çok işletme faaliyetlerine ara vermiş veya esnek / kısmi zamanlı çalışmaya başlamıştır. Dolayısıyla öğrencilerimizin işletmelerde uygulamalı eğitime devam etme imkânı kalmamış veya kısıtlı hale gelmiştir. Bu bağlamda YÖK olarak, uygulamalı eğitim gören öğrencilerimizin “mağduriyet yaşamamaları ve mezuniyet durumunda olan öğrencilerin sene kaybına uğramamaları için” eksik kalan eğitimlerin farklı telafi eğitimi yöntemleriyle yapılabileceği konusunda yükseköğretim kurumlarına yetki verilmiştir” dedi.

YÖK Başkanı Saraç duyurdu; Öğrencilere staj kolaylığı…

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın açıklamaları şöyle;

1- “Yükseköğretimden Endüstriye Nitelikli İnsan Gücü” projemiz kapsamında, bazı lisans programlarında 7+1; bazı önlisans programlarında ise 3+1; yani 7 veya 3 dönem dersliklerde, 1 dönem ilgili sektörün işletmelerinde verilmek üzere “uygulamalı eğitim modeli” uygulanmaktadır.

2- Bu yıl bahar döneminde salgın nedeniyle örgün eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçilmiş, diğer taraftan pek çok işletme de faaliyetlerine ara vererek esnek veya kısmi zamanlı çalışmaya başlamış, dolayısıyla işletmelerde uygulamalı eğitime devam etme imkânı kalmamıştır.

3- Bu nedenle yükseköğretim kurumlarımızda 7+1 ve 3+1 eğitim modelinin uygulandığı programlarda işletmede uygulamalı eğitimin kazanımları ile öğrencilerin 5-6 hafta süreyle işletmelerde uygulamalı eğitim aldıkları dikkate alınarak,

4- 2019-2020 Bahar dönemi için öğrencilerin eksik kalan uygulama eğitimi ve süresinin, uzaktan öğretim yöntemiyle “ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler veya yaz öğretimi” şeklinde yükseköğretim kurumları tarafından tamamlatılabilmesine karar verilmiştir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X