Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

YSK Başkanı Yener’den Van’daki seçime ilişkin açıklama

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yurt genelinde seçim sonuçlarına yapılan itirazlara ilişkin açıklama yaptı. Başkan Ahmet Yener, itirazların bugün kurulda görüşüleceğini söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi seçimine ilişkin de konuşan Başkan Yener, “Van ile ilgili verilen karar bugün yazılacak.” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yurt genelinde seçim sonuçlarına

Türkiye geçen hafta sonu yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Seçimin ardından yurt genelinde bazı noktalarda seçime itirazlar yapıldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçime yapılan itirazları bugün kurulda görüşeceklerini söyledi.

Van seçimlerinde verilen son karara ilişkin de konuşan Başkan Yener, “Van ile ilgili verilen karar bugün yazılacak.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Van’da seçimden birinci çıkan DEM Parti’nin adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmedilmişti.

DEM Parti’nin itirazını görüşen Yüksek Seçim Kurulu, itirazı oy çokluğuyla kabul edip, İl Seçim Kurulu tarafından verilen kararı kaldırmıştı.

YSK, mazbatanın Zeydan’a verilemesine karar vermişti.


Avatar Seç KAPAT
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının güncellediği kayıtlara göre, 189 siyasi partinin faaliyette
Sıradaki Haber Parti üye sayıları açıklandı! En fazla AK Parti’de: İşte rakamlar…