Yunanistan AB’ye rağmen ‘kapıda vize’de kararlı

Yunan hükümeti, Türkiye kıyılarından Yunan adalarına geçen ve sadece Türk vatandaşlarına uygulanan ‘kapıda vize’ işlemleriyle ilgili programın Avrupa Birliği (AB) tarafından bu yıl reddedilmesine karşı yeni girişimlerde bulundu.

Yunanistan AB’ye rağmen ‘kapıda vize’de kararlı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yorgos Katrougalos, AB Komisyonu nezdinde yaptığı yeni girişiminde, Türk vatandaşlarına uygulanan vize kolaylıklarını öngören programın aynen sürdürülmesini istedi. Komisyon başkan Yardımcısı Franz Timermans ve göçlerden sorumlu AB komiseri Dimitris Avramopulos nezdinde yapılan Yunan dışişlerinin girişiminde Yunan adalarına gelen Türk turistlerin bugüne dek hiç bir sorun yaratmadığı ve gümrük kapılarında verilen vizelerin en fazla 3 günlük olduğu anımsatıldı. 

Yunan Dışişleri Bakanlığının, her ihtimale karşı Türkiye’de bulundurduğu Yunan konsolosluklarına vize işlemlerini hızlandırma ve daha uzun süreli vize verme olanaklarını artırmaları için talimat verdiği belirtiliyor.

YILDA 1 MİLYON KİŞİ GİDİYOR

Üç yıldan bu yana pilot olarak uygulanan ‘kapıda vize’ işlemlerini öngören program sayesinde Türk kıyıları karşısındaki Midilli, Sakız, Samos, Kos, Rodos, Simi ve Meyis gibi Yunan adalarına yılda ortalama 1 milyon Türk vatandaşı ziyaret ediyor. Bu durumdan çok memnun olan ada sakinleri, Türk turistlerin hiç bir sorun çıkarmadığı gibi, arkadaşlıklar kurulduğunu ve Adalar’ın ekonomisini ayakta kalmasını sağladıklarına dikkat çekiyor.

Hükümet partisi Siriza’nın Midilli milletvekili Yorgos Pallis de, AB Komisyonunun reddettiği vize kolaylıklarının devam etmesi için gerekli her yolun deneneceğini ve her şeyin henüz bitmediğini açıklamıştı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X