Yunanistan hep aynı: Sıkıştığını hissetti, Türk okullarını kapattı!

Yunanistan durup dururken, Lozan Anlaşması’yla Batı Trakya’daki Türk azınlığın elde ettiği haklar arasında olan 12 okulu kapattı. Bu karara, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu tepki gösterdi.Çavuşoğlu kararı “kabul edilemez” olarak yorumlarken, “Yunanistan ne zaman Türkiye’ye karşı kendini sıkıntıya düşmüş hissetse gözünü Türk azınlığa çeviriyor” dedi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Yunanistan hep aynı: Sıkıştığını hissetti, Türk okullarını kapattı!

Aslında… Yunanistan bunu ilk kez yapmıyor, ama Türk öğrencilere eğitim veren 12 azınlık okulunu kapatması yeni bir sürecin kritik dönemine rastladı.

Biz de…

Öğrenci azlığı gerekçesiyle 12 azınlık okulu kapatma kararını, Batı Trakya kökenli olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile konuştuk.

Aynı zamanda…

Türkiye’nin son Başbakan Yardımcısı olan Çavuşoğlu, geçmiş yıllarda da Yunanistan’ın aynı gerekçeyle azınlık okullarını kapattığını anımsatıp şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yunanistan’ın; azınlık toplumunun Lozan’da elde ettiği eğitim hakkını hiçe sayarak, hiçbir müzakere zemini aramadan ve tepkilere rağmen bu okulları kapatması uluslararası hukuka aykırı.”

Dikkat çektiği şu:

“Eğer azınlığa nitelikli eğitim sunmak istiyorsa; okulları kapatmak yerine, fiziksel kapasite yanında öğrenci ve eğitim kapasitesini arttırmalıydı.”

Ardından…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X