Yurt dışı seyahatlere 3,4 milyar dolar harcadık

Türkiye’den geçen yılın 9 ayında 7,4 milyonu aşkın kişi yurt dışı seyahati gerçekleştirirken, toplamda yaklaşık 3,4 milyar dolar harcandığı belirlendi.

Yurt dışı seyahatlere 3,4 milyar dolar harcadık

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklamayla ilgili yurt dışı seyahatlerde kredi kartlarında taksit sayısını 6’dan 3’e düşürmesi bu alandaki harcamaları gündeme getirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’den ocak-eylül 2019 döneminde yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarının sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11,9 artışla 7 milyon 411 bin 702 kişiye çıktı. Bu dönemde yapılan harcamalar ise 3 milyar 380 milyon 213 bin doları buldu. Bunun 2 milyar 759 milyon 982 bin doları kişisel harcamalardan oluşurken, 620 milyon 230 bin doları paket turlar kapsamında gerçekleştirildi. Kişi başına ortalama harcama 456 dolar oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X