Zeytinyağları yarışacak

Zeytindostu Derneğince bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’na başvurular başladı. Dernek Başkanı Abidin Tatlı, yarışmanın, kalitesini tescilletmek isteyen markalar için fırsat olduğunu belirtti.

Zeytinyağları yarışacak

Yarışmaya hem coğrafi hem nicelik açısından katılımın arttığına dikkati çeken Tatlı, ”Ödül alan markalarımızın, hem yurtiçi hem de yurtdışında yaptıkları pazarlama faaliyetlerinde ve tanıtımlarda bunu referans olarak kullandıklarına şahit oluyoruz. Bu, hem numune alma hem değerlendirme hem de bandrol verme süreçlerinde titiz ve akredite kurumlarla yaptığımız ciddi çalışmanın sonucunda gelen bir başarıdır” dedi. Yarışmaya başvurular, 25 Şubat’a kadar, Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne yapılabilecek. Temel kalite ve saflık analizleri, alanlarında akredite olan Aydın Ticaret Borsası laboratuvarlarında analizleri yapılacak numuneler, kimyasal analizlerde başarılı olmaları halinde duyusal analize tabi tutulacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X