Ziraat odasından çiftçiye ekipman desteği

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, 4 köye 4 adet 10 tekerlekli silindir hediye ettiklerini bildirdi.

Ziraat odasından çiftçiye ekipman desteği

AYHAN FİDAN

Çiftçiden aldıkları güçle hizmete devam edeceklerini ifade eden Erdem, toprağın hava, nem ve ısıya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Tekniğine uygun olarak işlenmemiş tarladan istediğimiz verimi değil, sadece toprağın verdiği kadarını alabiliriz. Toprağımızı tekniğine uygun olarak işlemek suretiyle ısı, nem ve havalanmayı sağlamanın yanı sıra, toprağın yapısının da düzeltilerek, bitki kök sisteminin gelişmesine ve yayılmasına uygun bir ortam hazırlanması da gerekmektedir” dedi.

DAĞITIM SÜRECEK

Tarımsal mekanizasyonun amacının insan iş gücünün verimini arttırarak yapılan işin maliyetini düşürmek olduğunu ifade eden Erdem, “Karacabey Ziraat Odası olarak değerli çiftçilerimizin iş gücünü azaltmak ve onlara daha faydalı olmak amacıyla başlatmış olduğumuz projeler kapsamında, ilk olarak Hotanlı, Danişment, Beylik, Tophisar Mahalleleri’nde 10 tekerlekli silindiri çiftçilerimizin kullanımına sunmuş bulunmaktayız. Ekipman desteğimizi bütün köylere vereceğiz. Önümüzdeki günlerde de ekipman dağıtımına devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X