3 Nisan Salı gününe ertelendi

Bursa uzun süredir hızlı tren aracılığıyla Türkiye’nin demir yolu ağına bağlanmayı bekliyor…

3 Nisan Salı gününe ertelendi

Kente gelecek demir yolu sadece hızlı trenle yolcu taşımacılığında değil sanayi ürünlerinin limanlara taşınmasında ve hammadenin şehirdeki fabrika ve tesislere ulaştırılmasında da işlev üstlenecek.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz hızlı tren ve demiryolu ile ilgili süreci başından beri titizlikle takip ediyor, bu konuda her detayı günü gününe köşesinde yazıyor. Yılmaz bugünkü yazısında da hızlı tren için beklenen ihaleyle ilgili son gelişmeyi aktarıyor.

Sürpriz: Bursa-Osmaneli hızlı tren ihalesi 3 Nisan’a ertelendi

Her şeyi en baştan ve yeniden anlatmaya gerek yok… Yıllardır tren bekleyen Bursa bugünü iple çekiyordu.

Çünkü…

TCDD 6 yıl önce Bursa-Yenişehir etabı için Balat’ta altyapı temeli atarken, Yenişehir-Osmaneli etabının projesi yoktu. Geçen süreçte birinci etapta inşaat sorunları yaşandı, tünellerde ödenekler bitti, proje ve güzergah değişen bölümler oldu. Yenişehir-Osmaneli etabının projesi de yeni bitti.

O bakımdan…

Bursa-Yenişehir arası için üstyapı ve elektrifikasyon; Yenişehir-Osmaneli arası için de altyapı, üstyapı ve elektrifikasyon olmak üzere projenin tümünün bugün ihale edileceği duyurulmuştu.

Ne var ki…

Son dakikada ihalenin 3 Nisan’a ertelendiği ortaya çıktı.

Bu da…

Hızlı tren ihalesinin 20 gün sonra yapılacağı anlamına geliyor.Ancak neden ertelendiğine dair tahminler dışında bir bilgi ne yazık ki yok.

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X