ABD, DEAŞ’ı eğitiyor

Rusya ABD’yi, PYD kontrolündeki Haseke’de DEAŞ’llıları Suriye ordusuna karşı eğitmekle suçladı. Moskova, eğitilen militanların ülkenin güneyine Suriye ordusu ile savaşması için gönderileceği uyarısı yaptı.

ABD, DEAŞ’ı eğitiyor

Rusya, Türkiye’ye 100 kilometreden kısa mesafede bulunan, Suriye’nin kuzeyindeki Haseke’deki sığınmacı kampında, ABD’nin yeni bir silahlı gruba eğitim verdiğini ve bu kişilerin arasında DEAŞ’lıların da  bulunduğunu öne sürdü. 

Kremlin yönetimi, ABD’li uzmanların Suriye’de  PYD kontrolündeki bölgede bulunan Haseke vilayetindeki sığınmacı kampında, aralarında DEAŞ’lıların da bulunduğu ‘Yeni Suriye Ordusu’ adlı silahlı gruba eğitim verdiğini iddia etti.  

‘750 KİŞİNİN 400’Ü DEAŞ’LI’

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 400’ü DEAŞ’tan 750 üyenin bulunduğu ve Fetih el Şam (El Nusra) militanlarının da kampta olduğu belirtildi. Açıklamada, ‘ABD’li özel operasyon güçlerinden eğitmenlerin yönetiminde, Haseke’deki sığınmacı kampında 6 aydır farklı terör örgütü militanları eğitiliyor ve ‘Yeni Suriye Ordusu’ isimli yeni bir silahlı oluşum kuruluyor. Evlerine dönen sığınmacıların açıklamalarına göre ABD’li eğitmenlerin hazırlıkların bitmesinin ardından, hükümet güçleri ile savaşması için Suriye’nin güneyine gönderilecek’ denildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X