ABD’den Türkiye’ye Kıbrıs uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Barbaros sismik araştırma gemisinin Kıbrıs açıklarında 4. parselde araştırma faaliyetleri yürütmesiyle ilgili olarak ‘bölgede tansiyonu yükseltecek adımlardan kaçınılması’ çağrısında bulundu.

ABD’den Türkiye’ye Kıbrıs uyarısı

Türkiye’nin uyarılarına rağmen Amerikan Exxon Mobil petrol şirketi Kıbrıs açıklarında 10. parselde arama faaliyetlerine başlamıştı. Bunun üzerine bölgeye Türk donanması eşliğinde giden sismik araştırma gemisi Barbaros 4. parselde faaliyetlerine başladı. Gazetecilerin ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne söz konusu gelişmelerle ilgili sorusu üzerine sözcü bölgede tansiyonu yükseltecek adımlardan kaçınılması çağrısında bulundu.

‘ABD, bölgede tansiyonu yükseltecek faaliyet ve söylemlerden kaçınılması gerektiğini belirtiyor’ diyen sözcü, ‘ABD’nin Kıbrıs ile ilgili politikası net ve bu değişmedi. ABD, Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgedeki kaynaklarını kullanma hakkını destekliyor. Bu kaynaklar tüm ada halkı tarafından eşit şekilde paylaşılmalı’ dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X