Barınma Evi’ne yerleşti uyuşturucuyu bıraktı

Yaklaşık 10 yıldır uyuşturucu kullandıktan sonra Barınma Evi’ne yerleşen eczacı teknisyeni bu illetten kurtuldu.

Barınma Evi’ne yerleşti uyuşturucuyu bıraktı

38 yaşındaki Emin Atalar, 7 yaşında annesini, 25 yaşında da kendisini büyüten ağabeyini kaybedince boşluğa düşmüş ve çevresinden dolayı uyuşturucu ile tanışmış. Kısa sürede uyuşturucuya müptela olan Atalar, 10 yıl boyunca bu illeti kullandı.

Daha sonra bunu bırakma kararı alarak, AMATEM’de yatan ancak bir süre sonra buradan çıkan Atalar, uyuşturucu ve alkol tüketiminin yasak olduğu Büyükşehir Belediyesi Ürünlü Barınma Evi’ne yerleşti. 2016 kışını burada geçiren Atalar, bu sayede uyuşturucudan kurtuldu. 3 yıldır soğuk havalarda Barınma Evi’nde kalan Atalar, yazları da Akdeniz ve Ege’de kalıyor. 

“KESİNLİKLE YALNIZ KALMAYIN”…

Gençlere tavsiyelerde bulunan Atalar, “Kesinlikle yalnız kalmayın. Buradaki ağabeyler, amcalar ve dedelerimle muhabbet ediyoruz. Muhteşem bir ortam. Buraya girince uyuşturucuyu bıraktım. Burada, hem alkol ve uyuşturucu içemezsiniz, hem de yalnız değilsiniz. İlaç bile kullanmadım. Dışarıya çıkınca kendime inanamadım. Uyuşturucuya düştüğünüz zaman borçlarınız oluyor, ailenizden, işinizden oluyorsunuz, herkes sizi dışlıyor.

3 yıldır insan olduğumu hatırladım. Şimdi beynim çalışıyor. O zaman sağlıklı düşünemiyorsunuz. Uyuşturucu beyinde biter. Ailelerinize sarılın. Anne, baba olmasa bile ağabeyinizin, ablanızın, yakınlarınızın yanında durun. En önemlisi de iyi arkadaş seçin. İçinizi mutlaka dökün” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X