Biletlerin yarıdan fazlası satıldı

Yılbaşı özel çekilişi biletlerine ilgi geçen yıldan daha iyi. Bursa’ya gelen 2 milyon biletin yüzde 60’ı satıldı. Seyyar bayiler, güzel havanın ve bilet fiyatlarının değişmemesinin talebi artırdığını belirtiyor. 

Biletlerin yarıdan fazlası satıldı

ASLIHAN AYDIN

Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişi biletlerine ilgi giderek artıyor. 61 milyon liralık büyük ikramiyenin hayalini kuranlar, ‘Ya çıkarsa’ diyerek bilet kuyruklarına giriyor.

Milli Piyango İdaresi Bursa Şube Müdürü Ali Şener, Bursa’ya bankalar dahil toplam 2 milyon civarında bilet geldiğini söyledi. Şimdiye kadar bunların yüzde 60’a yakınının satıldığına dikkat çeken Şener, “29 Kasım’da biletler satışa çıkmıştı. Geçen yıla göre daha fazla hareketlilik var” dedi. İstanbul, İzmir, Ankara’dan geldiği iddia edilen biletlere de değinen Şener, “Piyasada bu şekilde satılan biletler oluyor. Fakat bunların pek azı doğru” diye konuştu.

MAAŞ GÜNLERİ TALEP ARTIYOR

Seyyar Bayi Sebile Eyüpoğlu, satışlardan memnun olduklarını, son 15 günün daha hareketli geçmesini beklediklerini ifade etti. Herkesin bütçesine göre hareket ettiğinin altını çizen Eyüpoğlu, “Emekli ve memurlar maaş aldıktan sonra talep artıyor. Biz de maaş günlerini takip ediyoruz” diye konuştu.

HAVALAR OLUMLU ETKİLEDİ

Seyyar Bayi Mümin Yılmaz, satışların geçen yıla göre daha iyi olduğunu kaydetti. Havaların iyi gitmesinin de talebi artırdığını dile getiren Yılmaz, “Şimdiye kadar 5 bine yakın bilet sattım. Sayıca en fazla çeyrek bilet tercih ediliyor. Bilet fiyatlarının değişmemesi de vatandaş açısından iyi oldu” dedi. Servet Gişesi Çalışanı Alaattin Vatansever ise ellerindeki biletlerin yarısını sattıklarını vurguladı. Talebin çeyrek bilette yoğunlaştığının altını çizen Vatansever, “Havalar iyi olduğu zaman işler daha iyi oluyor. Yağmurlu ve soğuk olduğunda ise talep alışveriş merkezlerine kayıyor” ifadelerini kullandı. 

BİLET FİYATLARI

Tam 60 lira
Yarım 30 lira
Çeyrek 15 lira

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X