Bursa’da sessiz asfalt dönemi hangi caddelerden başlayacak?

Gürültü kirliliği günümüzde çevre kirliliğini oluşturan önemli faktörlerden biri olarak kabul ediliyor. Özellikle kentte yaşayan insanı hedef alan gürültü kirliliğinin önüne geçebilmek, yerel yönetimlerin öncelikli görevleri arasında.

Bursa’da sessiz asfalt dönemi hangi caddelerden başlayacak?

Olay Gazetesi yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde trafik kaynaklı gürültüyü önleme amacıyla önümüzdeki günlerde Bursa’da uygulanacak ‘sessiz asfalt’ yöntemini anlatıyor. Aydın, ilk olarak hangi caddelerin sessiz asfaltla kaplanacağını da açıklıyor.

Bursa’da gürültü yutucu asfalt devri

 

Şehirler bazen öylesine yaşanılmaz oluyor ki.

Yaşadığınız metropolün stresli ortamı, gürültüsü insanları daha sakin yerleşimlere kaçmaya zorluyor.

Fakat, işi ve bütçesi gereği bunu herkesin başarması mümkün değil.

Zaman zaman yurtdışına çıkıyoruz.

Otobanların yerleşim yerleri ile kesiştiği noktalarda dev metal perdeler göze çarpıyor.

Otobandaki trafik kaynaklı gürültünün yerleşim yerlerinden uzak tutulması amacıyla monte edilmiş yutucu paneller ne kadar çözüm oluyor bilmiyoruz ama benzer tedbirlerin Bursa’da da yürürlüğe konması için harekete geçildi.

Bu çerçevede Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yeni bir eylem planının düğmesine bastı.

Çalışmayla vatandaştan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan Gürültü Eylem Planları ile ilgili görüş ve düşünceleri alınacak.

Avrupa Birliği Çevresel Gürültü Direktifi’ne uyumlu olarak hazırlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğikapsamında yapılan çalışmayla Bursa’da gürültünün azaltılarak halkın yaşam konforunun arttırılması hedefleniyor.

Karayolu ve endüstri kaynaklı Bursa Stratejik Gürültü Haritalarını hazırlayan birim, son aşamada eylem planını için de halkın görüşlerine başvuruyor.

Öncelikli olarak karayolu kaynaklı gürültünün azaltılmasının hedeflendiği çalışma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da onayına sunulacak.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın yeni Gürültü Eylem Planı’nı yaşama geçirmek için kendi web sayfası üzerinden bir anket düzeledi.

“Daha yanaşabilir Bursa’ya sen de katkı koy” sloganıyla Bursalılara ankete katılmaya çağıranBüyükşehir Belediyesi’nin, eylem planı için önerdiği çarpıcı tekliflere Bursalıların vereceği tepki ölçülüyor.

Bunların en öne çıkan, ana caddelerde trafik yüküyle birlikte gürültüye yol açtığı düşünülen düz asfalt yerine açık gözenekli asfalta dönüş.

İşte o caddeler…

►Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X