Dorian 43 can aldı

Bahamalar’da Dorian Kasırgası’nın ardından başlayan kurtarma çalışmaları altıncı gününde. Ölü sayısı 43’e yükseldi. Binlerce insan ise evsiz kaldı. ABD başkanı Trump, Bahamalar’a ‘Yanınızdayız’ diye destek mesajı gönderdi

Dorian 43 can aldı

ABD, tarihinin en şiddetli kasırgalarından birini yaşıyor.  Dorian Kasırgası’nın vurduğu Bahamalar’da kayıpların bilançosu artıyor. 6. günündeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 43’e yükselen ölü sayısının dahada artmasından korkuluyor. Ölenlerin 35’inin Abacos Adaları’nda olduğu öğrenildi.

Bölgeyi şu ana kadar vuran en büyük kasırga olarak kayıtlara geçen Dorian Kasırgası Bahamalar’da binlerce insanı da evsiz bıraktı.  Kategori 1 seviyesine gerileyen Dorian Kasırgası, ABD’nin doğu yakasında kuzey yönünde ilerliyor. Kuzey Carolina eyaletinde Ocracoke Adası’nda şiddetli yağmur ve suların yükselmesi nedeniyle yüzlerce kişinin evlerinde mahsur kalmış olabileceğinden endişe ediliyor.

‘TANRI SİZİ KUTSASIN’

ABD Başkanı Donald Trump, yayınladığı bir video mesajla Bahamalar’a destek sözü verdi. ‘Sizinleyiz, Tanrı sizi kutsasın’ ifadelerini kullanan Trump, Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis telefonla görüştüğünü, Bahamalar’a her türlü yardımı yapacaklarını vurguladı.ABD sahil güvenlik ekiplerinin ve kurtarma görevlilerinin Bahamalar’da olduğunu belirten Trump, ölü sayısının artmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X