Enerjisiyle fark yaratıyor

56 yıl önce Akbaşlar Tekstil ile yola çıkan, daha sonra enerji, turizm, gıda ve inşaat sektörlerine de girerek holdinge dönüşen Bursalı dev, son dönemde Ar-Ge, tasarım, tanıtım, çevre yönetim sistemi ve yenilenebilir enerji yatırımları ile dikkat çekiyor.

Enerjisiyle fark yaratıyor

Türkiye sanayide yeni bir sayfa açmaya hazırlanırken, Bursalı devler de bu yöndeki adımlarını sıklaştırdı.

Erol Akbaş’ın 1962 yılında tekstille temellerini attığı, bugün enerji, turizm, gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri de bünyesinde barındıran Akbaş Holding, son dönemde Ar-Ge ve tasarıma verdiği önem, uluslararası fuarlardaki etkinliği, çevre yönetim sistemi belgeleri ve yenilenebilir enerji yatırımları ile adından söz ettiriyor. Yıllardır ”Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasında yer alan Akbaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akbaş, ”Yaptığı yatırımlar, yaklaşık 2 bin kişiye sağladığı istihdam ile Türk markalarının uluslararası arenada başarıyla temsil edilmesini sağlayan şirketimiz, bu yıl ihracatını yüzde 35, cirosunu yüzde 55 artırarak ülke ekonomisine değer katmaya devam etmektedir” dedi.

akbas-01.jpg

DİJİTAL BASKIDA LİDER

Ülkenin farklı bölgelerinde yatırım yapma kararlarıyla Tokat Turhal Sanayi Bölgesi’nde konfeksiyon fabrikası kurduklarını ve ilk etapta yaklaşık 350 kişiye istihdam olanağı sağladıklarını dile getiren Erhan Akbaş, ”Turquality marka programından sağladığımız katma değer ve Ar-Ge merkezi sahibi olmamızın avantajları ile hedef pazarlar özelinde hazırladığımız özgün koleksiyonlarımız, zengin ürün yelpazemiz, hızlı servis ağımız, kaliteden taviz vermeyen üretim anlayışımız ve Türkiye’nin en büyük dijital baskı kapasitesine sahip işletmemiz ile uluslararası pazarlardaki payımızı ve marka değerimizi her geçen gün artırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

akbas-002.jpgISO 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ ALDI

Erhan Akbaş, çevre yönetim sistemleri ile ilgili çalışmalarına da değinerek şu bilgileri verdi: ”Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen şirketimiz, sürdürülebilir üretim alanlarındaki faaliyetleri ile ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazandı. Çevreyi sahip olduğumuz en değerli hazine olarak görüyoruz. Atıkların azaltılması ve çevreye olan etkilerinin en aza indirgenmesi için geri dönüştürülebilir ürünler kullanıyoruz. Bu noktada stratejik marka hedeflerimize paralel olarak sahip olduğumuz yetkinliklerimizi almış olduğumuz uluslararası arenada geçerli sertifikasyonlar ile tescillemekteyiz. Bu arada ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ni de yeniledik.”

ELEKTRİK KAPASİTESİ 71 MW’TA ULAŞTI

-Çevreye duyarlı enerji üretimi yapabilmek ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacak projelere imza atmak amacıyla, 30 milyon Euro yatırım bedeli ile Bergama’da bulunan Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) yatırımını gerçekleştirdik.

-Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik konjonktüre rağmen, Türkiye’de ilk defa devreye girecek olan yeni nesil 7 adet Nordex N131 tribünler ile ülkemizin en büyük kanat uzunluğuna sahip projesini tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

-HES, RES ve kojenerasyon yatırımlarımız sonrasında, toplam elektrik üretim kapasitemiz 71 Mw güce ulaştı. Eylül ayı içerisinde üretime başlayan tesisimiz Türkiye’nin önemli RES projeleri arasında yerini aldı.

EN BÜYÜK GURUR TÜRKİYE’YE KATKI SAĞLAMAK

Erhan Akbaş, ”Bugün ‘Akbaşlar’ markamızla tekstil, ‘Gönlüferah’la turizm, ‘Gessy’ ile gıda sektörü yatırımlarımızın yanı sıra enerjide ‘Eren HES’ ve ‘Bergama RES’ yenilenebilir enerji yatırımlarımızla, sahip olduğumuz yetkinliklerimizi uluslararası sertifikasyonlarla kanıtlayan bir grup olduk. Bu şekilde hem ülkemizin kalkınmasına hem de Türkiye’nin adının dünyaya duyurulmasına katkı sağlıyoruz. Bizim en büyük gururumuz ve kazancımız budur” diye konuştu.

BİN 300 DESENLE GÖVDE GÖSTERİSİ

Erhan Akbaş, 19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Premiere Vision Paris fuarında bu yıl damga vurduklarını söyledi. Büyüttükleri stantlarının ziyaretçi akınına uğradığını belirten Akbaş, ”Premiere Vision Trend alanında sergilenen desenlerimizin yanı sıra kendi standımızda da bin 300’ün üzerinde farklı desen ile farkımızı ortaya koyarak, kumaş sektöründe trendlerin belirlenmesinde öncü firmalardan birisi olduğumuzu kanıtladık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X