Esnaf umudunu desteğe bağladı

Kendileri açısından 2018’in rahat bir yıl olmayacağını belirten BESOB Başkanı Tak, ”Ancak hükümetimiz esnaf ve sanatkarlarımıza birçok konuda yardımcı olacak. Sözünü aldık ve çalışmaları devam ediyor” dedi.

Esnaf umudunu desteğe bağladı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, yılın 11 aylık döneminde 8 bin 927 iş yeri açıldığını, 3 bin 185 iş yerinin de kapandığını söyledi.

Tak, esnaf ve sanatkarlar açısından 2017 yılını değerlendirerek, 2018 beklentilerini anlattı. 2017’nin orta halli bir yıl olduğuna işaret eden Tak, büyük sıkıntılar yaşamadıklarını ancak istedikleri hedefleri de gerçekleştiremediklerini kaydetti. Tak, ”Daha ileri gitmek isterdik, daha çok iş yeri açılsın, daha çok kazanalım, çoluk çocuğumuz rahat geçinsin beklentisindeydik. Yaşanan sıkıntılar, dış ülkelerle olan problemler bütün bunlar esnaf ve sanatkarın iyi iş yapmasına etkidir. 2017 yılında açılan iş yeri sayısı kapanan iş yerinin yarısından daha fazladır. Bursa’da 11 aylık dönemde 8 bin 927 iş yeri açılmasına karşılık 3 bin 185 iş yeri kapandı” dedi.

TOKİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Gelecek yıl esnaf ve sanatkarlara yönelik eğitimlerin yoğunluk kazanacağının altını çizen Tak, ayrıca BESOB olarak farklı yatırımlar gerçekleştireceklerini anlattı. Orhaneli ve Büyükorhan’da hizmet binaları yapacaklarını ifade eden Tak şöyle devam etti:

‘’2018 yılında bu 2 ilçemizdeki binaları bitireceğiz. Arsaları alındı, proje çalışmaları sona doğru geliyor. Sanayi Sitesi projesinin de ocakta üst yapı ihalesi olacak. Sonrasında 2 yıl içersinde oradaki dükkanlar ayağa kalkacak. Şuan 600 kişi dükkansız çünkü yerimiz yetmiyor. Yeni ilaveler düşünüyoruz. Gelecek hafta TOKİ ile görüşeceğiz. İlave talep edeceğiz. Şehir içinde üretim yapan 7 bin sanatkarımız var. Bunların 2 bini küçük çaplı olduğundan bir şey diyemeyiz ama 5 bini kesinlikle taşınacak. Bursa’nın içi üretim konusunda tamamen temizlenmiş olacak.” 

HÜKÜMETİMİZ YARDIMCI OLACAK

Arif Tak, 2018 yılının kendileri açısından çok rahat geçeceğini düşünmediğini ifade ederek, ”Çünkü dünyada ekonomik yönden büyük sıkıntılar yaşanıyor. Birçok devlet sarsıntı geçiriyor, iflas noktasına kadar giden kurum ve kuruluşlar var. Şükrediyoruz Türkiye’de kalkınma rakamı gayet iyi çıktı. 2018 yılında hükümetimiz esnaf ve sanatkarlarımıza birçok konuda yardımcı olacak. Sözünü aldık ve çalışmaları devam ediyor biliyoruz. En azından faizsiz krediler verilecek ve yatırımlara önemli rakamlar aktaracaklar diye ümidimiz var. Bunun da olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu. Arif Tak, endişeleri olmasına rağmen hükümetin alacağı tedbirler ve esnaf kefaret kooperatiflerinin vereceği kredilerle daha iyi noktalara gelebileceklerine inandıklarını kaydetti.

SEÇİM HEYECANI SARDI

2018’in esnaf ve sanatkarlar için seçim yılı olduğunu vurgulayan BESOB Başkanı Arif Tak, oda seçimlerinin mart ayı sonunda biteceğini, mayısta da birliğin genel kurulunun olacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X