Irak’ta DEAŞ’a karşı sahra operasyonu

Irak ordusu, ülkenin sahra bölgelerinde yuvalanan terör örgütü DEAŞ’a karşı, Musul, Enbar ve Salahaddin vilayetlerinde geniş bir operasyon başlattı.

Irak’ta DEAŞ’a karşı sahra operasyonu

Irak Savunma Bakanlığı bünyesindeki Güvenlik Basın Merkezi Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul, yaptığı yazılı açıklamada, ordu ve onlara destek veren güçlerin, terör örgütü DEAŞ’ın konuşlandığı sahra bölgelere askeri operasyon başlattığını ifade etti.

Resul, Musul, Enbar ve Salahaddin vilayetleri arasındaki sahra bölgelerde 7 koldan gerçekleştirilen operasyonda, uluslararası koalisyon güçleri ve Irak Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının da terör hedeflerini vurduğunu aktardı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Aralık 2017’de, terör örgütü DEAŞ’ın askeri varlığının sona erdiğini bildirmişti ancak DEAŞ militanları, özellikle kırsal bölgelerde ve gece saatlerinde güvenlik güçleriyle sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Terör örgütü DEAŞ, 10 Haziran 2014’te Musul vilayetini ve daha sonra Salahaddin ve Enbar’ı ele geçirmiş, güvenlik güçleri 2017’de bu kentlerde büyük oranda kontrol sağlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X