İşi uzmanına sorduk!

Kruvaziyer seyahatleri, son yıllarda Türk seyahat severlerin gözdesi. Gemi turları, bundan yaklaşık 10 sene öncesine kadar pahalı bir seyahat türüydü.

İşi uzmanına sorduk!

Sadece lüks konseptte seyahat etmek isteyenlerin tercihi konumundaydı. Oysa son 6-7 yıldır, dünyanın en önemli gemi firmalarının Türk limanlarını daha sık tercih etmesi, Türk seyyahlara daha fazla önem ve değer vermesi ile ciddi bir rekabet ortamı oluştu, arz yoğunluğuna göre talep de az olunca gemi seyahatleri hayli ucuzladı. Kredi kartı ile ödeme imkanlarının da peşin fiyatına 9 taksitlere varması, gemi turlarına olan talebi arttırdı. Hatta 2011 ve 2012 yıllarında erken rezervasyon kampanyasında en büyük satış sıçramasını yaparak, gemi turları tarihinin zirvesine çıktı, %150’ler civarında büyüme yaşayan sektör, yıllık satışlar bazında da her yıl %100 büyüme oranlarına ulaşıp, tüketiciye avantajlı imkanlar sunan rekabetçi bir seyahat biçimi olarak göz kırpmaya başladı. Artık gemi turu dendiğinde, fiyatların ekonomik olduğunun yanı sıra, lüks ve konforlu seyahat edileceği algısı da oturmaya başladı. Bu potansiyeli gören Avrupa’nın en önemli kruvaziyer şirketleri de kıyasıya rekabet içine girdi ve her geçen gün yeni planlamalarla Türk limanlarını daha çok ziyaret etmeye ve İstanbul’da şirket kurma yatırımlarına bile giriştiler.

Peki neden gemi seyahatini tercih etmelisiniz? Çünkü seyahat severe faydası, anlatmakla bitmeyecek kadar çok ve nitelikli. İşin uzmanı, Prontotour Gemi turları müdürü Hakan Aksungur’a sorduk. İşte gemi seyahatinin tercih sebebi olma nedenleri :

Seyahatinde yükün ağır olmasın istiyorsanız…

Bir yerden bir yere giderken genelde yükümüz ağır, bavulumuz hep bizimle gelmek zorunda, göz kulak olmak zorundayız. Oysa ki gemiye binmek üzere limana geldiğiniz anda, daha gemiye binmeden bavulunuzu teslim edersiniz, odanızın kapısında bulursunuz. Gemide bavulunuzu bir kere açar ve odanıza yerleştirir ve son güne kadar bir daha toplamazsınız. Son gün bavulunuzu koyarsınız kapıya, limandan çıkacağınız kapıda hazır olarak sizi karşılar. Bir gece önceden kapıya koyarsınız, gerisini gemi personeli organize eder.Böylece 6-7 ülkeyi gezen bavulunuzu hiç taşımamış ve zahmetini de çekmemiş olursunuz.

Hem çok ülke görsem, hem de maksimum dinlenebilsem mi dediniz!

Gemi seyahatinin en önemli avantajı yol yorgunluğunun olmamasıdır. Gemi siz uyurken yolculuk edeceğinden, odanızda dinlenip, sabah keşfedilmemiş yepyeni bir limanda, güzel bir kahvaltıyla güne başlarsınız. Gün boyu gezip, eğlenip, yorulduktan sonra, odanıza çekildiğinizde gemi tekrar yol alır ve siz yine daha önce keşfetmediğiniz bir limanda uyanırsınız. Üstelik karadan yapılan kültür turlarında 1 haftada en fazla 2-3 ülke görülebiliyor iken, hiçbir yol yorgunluğu olmadan gemi turlarında 5-6 ülke görmek mümkündür.

Hem kaliteli yemek isterim, hem 5 öğün ücrete dahil olsun mu istersiniz…

Alakart veya zengin açık büfe seçenekleri ile günün bütün öğünlerinde lezzetli yemekler bulabilirsiniz. Alakart aldığınız yemeğin kalitesi, lezzeti ve sunumu İstanbul’un ünlü restoranlarından aşağı değildir. Üstelik restoran tam kapasite dolu iken bile siparişten 10 dakika içinde her şey organize gelir, siz başlangıcı bitirdiğinizde tabağınız alınır, 1-2 dakika içinde çorbanız size ulaşmıştır bile, sanki sadece size özel hizmet veriliyor hissine kapılırsınız.

Yemekler ve animasyon gibi etkinlikler büyük yolcu gemilerinde 18:30-20:30 ve 20:45-22:30 gibi iki parti şeklinde veriliyor. Üstelik ikindide çay saati kurabiye servisi, gece çorba-makarna ikramları da bulunuyor. Sabah, öğle ve akşam yemekleri ile birleştiğinde, yurtdışı normal tur paketlerinde sadece kahvaltı dahil iken, gemide 5 öğün kaliteli bir şekilde emrinize amade!

Yabancı dil bilmeseniz de önemli değil!

 Gemi seyahatinin belki de en önemli artılarından biri her ülke insanı için o milletten profesyonel eğitimli personelin çalışmasıdır. Türk yolcu sayısının artması yemek menülerinin veya günlük gazetelerin Türkçe çıkmasını sağladı. Böylelikle Türkçe menü ile yemeğin damak tadınıza uyup uymayacağı, içinde domuz eti olup olmadığı veya yemek muhteviyatı konusunda dil bilmenize gerek kalmadan eksiksiz servis alabiliyorsunuz. Türkçe gazete ile ertesi gün gemide hangi aktivite var, hava nasıl, kaçta nereye yanaşıyoruz gibi hayati önem taşıyan tüm konulara vakıf olabiliyorsunuz.

Hem dünyayı göreyim hem de yurtiçi tatili gibi konforlu olsun mu dediniz?

Gemi adeta yüzen bir otel olduğu için seyahatiniz boyunca yurtdışı ve yurtiçi tatil keyfini aynı anda yaşabilirsiniz. Çocuğunuzu bırakabileceğiniz mini club, çok iddialı animasyon gösterileri, 4 Boyutlu Sinema, Formula 1 sürüş deneyimi, spor imkanları, koşu parkurları, yüzme havuzları, bowling, tenis, squash, bar ve disko eğlenceleri, Jazz’dan Klasik müzikten Rock ve Country’e kadar her tür canlı müzik, gidilen ülkenin karakteristik eğlenceleri, terapi ve masaj imkanları, odanıza kahvaltı vs.

Ucuz alışveriş yapabilmeyi istemez misiniz?

Gemideki Duty Free’lerde uygun fiyatlara çok iyi elektronik, parfüm ve mücevher bulabilirsiniz. Üstelik fiyatları havalimanlarında Duty Free’lerden çoğunlukla daha uygundur.

Peki Gemi turunu ne zaman satın almalısınız? Şimdi hemen, en ucuza…

Gemi ve Nehir turlarında erken rezervasyon imkanları devam ediyor, ama hatırlatmakta fayda var, 21 Aralık’ta ilk indirim dönemi sona eriyor. Şu an alan en ucuza seyahat etme imkanına sahip olacak. 21 Aralık’a kadar odabaşı Nehir turlarında 500 Euro’ya varan ve gemi seyahatlerinde de %20’lere varan indirimler ile bu fırsatı kaçırmamak lazım. Üstelik Prontotour ile daha önce seyahat eden misafirlerimize özel %10 varan ekstra bir sadakat indirimi sunuyoruz. Değişik coğrafyalarda, birçok alternatif gemi seyahati sunduğumuz programlarımız ile ister Ege-Adriyatik’e, ister Batı-Doğu Akdeniz’e, ister kuzey Avrupa ülkeleri ve Norveç Fiyordlarına, Yunan Adalarından, Baltık ülkelerine çok avantajlı şartlar ile tecrübeli Prontotour rehberliği ile seyahat edebilirsiniz. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X