Kestel’de istihdam seferberliği buluşması

Kestel’de istihdam seferberliği buluşması…

Kestel’de istihdam seferberliği buluşması

OSMAN GÜNEŞ

Kestel Belediyesi, Gürsu Belediyesi, İşkur Bursa Bölge Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Barakfaki Organize Sanayi Bölgesi (BOSAB), Kestel Organize Sanayi Bölgesi (KOSAB), Uludağ Organize Sanayi Bölgesi ve Turan Erdoğan Mahallesi Sanayicileri’nin katkıları ile İstihdam Seferberliği Kestel Buluşması gerçekleştirildi. 

Kestel Belediyesi Merkez Düğün salonunda düzenlenen etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekilleri Cemalettin Kani Torun, Muhammet Müfit Aydın ve Osman Mesten, Kestel Kaymakamı İskender Yönden, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, İşkur Bursa Bölge Müdürü Eren Türkmen de katıldı. Programda protokol tarafından sanayi firmalarının stantları ziyaret edilerek firma çalışma sistemi ve personel konuları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, “İşkur Bursa Bölge Müdürlüğü, BTSO, bölgemizde faaliyet gösteren sanayi bölgelerinin müdürlükleri ve Gürsu Belediyemizin destekleri ile bu önemli etkinliği gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bölgemizde yaklaşık 4 sanayi bölgesinde 500’ü aşkın sanayi kuruluşu hizmet sunmakta. Sanayicilerimiz ile görüştüğümüzde, bölgemizden personel bulmakta zorlandıklarından, neredeyse Bursamızın diğer ucundan personel getirmek zorunda kaldıklarından, iş arayan vatandaşlarımız ise bölgede iş bulamadıklarından şikayetçi olmaktalar. İşveren ve iş arayan ilçe sakinlerimizi bir çatı altında buluşturarak bu soruna bir çözüm bulmak amacı ile hayata geçirdiğimiz bu çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X