Miniklerden ‘112’ mesajı

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Minik 112′ temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Miniklerden ‘112’ mesajı

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında Hatice Salih İlkokulu’nda düzenlenen törende öğrenciler, acil yardım ve ambulanslara trafikte yol verilmesi konularında çizdikleri resimleri sergiledi. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, 2015 yılının sonunda başlayan Yaşama Yol Ver kampanyası ile okullarda bugüne kadar yaklaşık 60 bin öğrenciye acil sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirme eğitimi verildiğini belirterek, “Yaklaşık 2 yıldır Bursa’da 160 okulu ziyaret ettik. Bu süreçte öğrencilere; 112 nedir, nasıl çalışır, arandığı zaman nasıl tam olarak adres tarifi verilmesi ve ambulans trafikteyken ne yapılması gerektiği gibi konularda eğitimler gerçekleştirdik. Acil Sağlık Hizmetleri’nin çalışma prensiplerini anlatıyoruz. Çünkü gençliğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu konuda eğitebilirsek bütün toplumu eğitmiş olacağız” dedi.

Törenin sonunda 112 Acil ve ambulans konularında düzenlenen ‘Minik 112′ temalı resim yarışmasında dereceye giren resimlerin sahiplerine, ödülleri Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan tarafından verilirken, minikler tarafından hep bir ağızdan ‘Trafikte ambulansa yol ver’ mesajı verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X