Sahte pasaport çetesine baskın

İstanbul polisi, uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan 43 kişilik çeteyi çökertti. FETÖ, PKK ve DHKP-C üyelerini de Avrupa’ya kaçıran çetenin 26 üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sahte pasaport çetesine baskın

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, 6 ay önce Türkiye’ye kaçak yolla giriş yapan kişileri Avrupa’ya götüren bir organizasyonla ilgili bilgi aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu organizasyonu Ali Öner adlı kişinin yönettiği tespit edildi. Çetenin, bazı kişileri sınırdan kaçak yollarla geçirdiği tespit edilirken, bazılarını da sahte pasaport hazırlayarak havalimanlarından Avrupa’ya götürdüğü belirlendi. Çetenin sadece Türkiye’de faaliyet yürütmediği, başta Yunanistan olmak üzere Balkan ülkelerine kaçan FETÖ, PKK ve DHKP-C üyelerini Almanya ve Belçika’ya götürme organizasyonu da yaptıkları anlaşıldı.

Çetenin kaçırdığı kişilerden bin ile 5 bin dolar arasında para aldığı belirlendi.
Yapılan tespitlerin ardından 27 Kasım 2018 günü İstanbul, Van, Antalya, Mardin ve Kocaeli’de 2’si sahte evrak hazırlanan ev olmak üzere 42 adres basıldı. Çete elebaşı Ali Öner’in de aralarında bulunduğu 43 kişi gözaltına alındı.

Adliyeye çıkarılan 43 kişiden aralarında çete elebaşı Ali Öner, Fars Tahir Muhammed’in de bulunduğu 26 kişi tutuklanırken, 16 kişi adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Bir kişi de savcılıktan salıverildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X