Sanayicilerden kararlılık mesajı

Öztürk, son ekonomik gelişmeler ve dolar kurundaki artış ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz ekonomisi üzerinde kurulmaya çalışılan suni baskı, bizlerdeki çalışma, üretme, ihracat yapma, istihdam sağlama kararlılığını daha da arttırmaktadır” dedi.

Sanayicilerden kararlılık mesajı

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı İbrahim Öztürk, son ekonomik gelişmeler ve dolar kurundaki artış ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz ekonomisi üzerinde kurulmaya çalışılan suni baskı, bizlerdeki çalışma, üretme, ihracat yapma, istihdam sağlama kararlılığını daha da arttırmaktadır” dedi.

Batı Trakya Sanayici ve İş Adamları Derneği (BATISİAD) Başkanı Ahmet Er de, “Ülkemiz üzerinde dolar kurundaki artış ile oluşturulmaya çalışılan baskı bizi asla yıldıramayacaktır.

Bizler zor günlerin insanlarıyız. Sıkıntılara karşı bir ve birlik içinde olmayı iyi biliriz. Bu anlamda gün, daha çok çalışmak, daha çok üretmek, daha çok ihracat yapmak günüdür” diye konuştu.

ALTIN VE DOLAR BOZDURDULAR

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan, ABD’nin yaptırımlarına karşı, sanayicileri kira da dahil her türlü alışverişi Türk lirasıyla yapmaya çağırdı. Kırıkkale’de faaliyet gösteren iş adamı Haydar Albayrak ise 500 gram altın ile 11 bin dolarını Türk lirasına çevirdi.

Albayrak, işlemini yaptırdığı kuyumcunun önünde gazetecilere, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu söyledi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ise yaptığı açıklamada, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı saldırı karşısında iş alemine düşen görevin ekonomik istikrarın korunmasına katkıda bulunmak olduğunu vurgulayarak, ”Bu ülke hepimizin. Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymalıyız” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X