Şırnak’tan kara haber: 3 şehit, 1 yaralı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde gerçekleştirilen terör operasyonunda 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. 

Şırnak’tan kara haber: 3 şehit, 1 yaralı

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Silopi ilçesi sınırlarında bulunan Kösreli köyü bölgesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanlarının emniyetini almak ve bölgede bulunduğu değerlendirilen PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirmesi maksadıyla icra edilen “Şehit Güvenlik Korucusu Süleyman Tosun” operasyonu düzenlendi. 

Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı birlikleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. 

Yaralı askerlerden 2’si yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. 

ŞEHİT ATEŞİ ADIYAMAN’A DÜŞTÜ

adiyaman.jpgŞırnak’ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ayhan Yanık’ın acı haberi, Adıyaman’daki baba evine ulaştı.

Silopi’de terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Ayhan Yanık, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Ayhan Yanık’ın şehadet haberi memleketi Adıyaman’ın Bağpınar Köyü’ndeki ailesine verildi. Şehit ailesine acı haber Samsat Kaymakamı Halit Yıldız ve askeri yetkililer tarafından verildi. Haberin ardından evin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı.

İki kardeşi de uzman çavuş

Şehit Yanık’ın 5 kardeşin ortancası ve 3 aylık evli olduğu öğrenildi. Ayrıca Şehit Ayhan Yanık’ın 2 kardeşinin daha Uzman Çavuş olduğu bildirildi. Şehit Yanık’ın cenazesi yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

ŞEHİT ATEŞİ ERZURUM’A DÜŞTÜ

620c4bab3e31651cdb12766e010b6760.jpgŞırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin’in acı haberi baba ocağı Erzurum’a ulaştı. 

Silopi’de Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi (TPAO) çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK’ya yönelik bölgede operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin, 2 silah arkadaşıyla birlikte şehit olurken, 1 asker de yaralandı.  

Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin’in acı haberi Erzurum’un merkez Palandöken ilçesindeki Hacı Salih Efendi Mahallesi, Özbilen Yapı Kooperatifi B Blok, 4’üncü katta oturan ailesine ulaştı. Askeri yetkililer anne Nesrin Güntekin’e acı haberi verdi. Babasını yıllar önce kaybeden evli 1 çocuk babası şehit Muhammed Ferdi Güntekin’in eşi Ezgi Güntekin’in ise İzmir’de yaşadığı öğrenildi. Şehit Güntekin’in bir erkek skardeşinin de kendisi gibi Uzman Çavuş olduğu ve aynı bölgede görev yaptığı öğrenilirken, 2 de kız kardeşinin bulunduğu bildirildi. 

Acı haberi alan Güntekin’in annesi ile kız kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit Güntekin, yarın Erzurum’da düzenlenen törenle toprağa verilecek.

HATAY’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

hatay.jpgŞırnak’ın Silopi ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın (28) memleketi Hatay’ın Antakya ilçesinde baba evine ateş düştü. 

Şehidin Akevler Mahallesi’ndeki baba evine gelen Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli ve beraberindeki askeri heyet, acı haberi baba Haşim Uçar (76) ve anne Fatma Uçar’a (69) verdi. Oğullarının şehadet haberini aldıktan sonra fenalaşan Uçar çiftine hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Şehidin baba evi ve sokağına Türk bayrakları asılırken, acı haberi öğrenen yakınları da taziye için eve akın etti. Ailenin 7 çocuğundan biri ve bekar olduğu öğrenilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın cenazesinin, yarın öğle namazına müteakip düzenlenecek tören ile Antakya Şehitliği’nde defnedileceği bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X