Trump’a üç koldan saldırı

Amerikan istihbarat örgütleri CIA, NSA ve FBI’nin müstakbel başkan Trump için hazırladığı rapor medyaya ‘sızdı’. Rapora göre Rus gizli servisi FSB’nin elinde Trump’a ait gizlice çekilmiş seks videolarının bulunduğu iddia edildi.

Trump’a üç koldan saldırı

ABD’de Beyaz Saray’daki başkanlık koltuğuna oturmasına 9  gün kala Donald Trump’a karşı üç istihbarat kuruluşunun hazırladığı rapor, ülkeyi karıştırdı. 

CNN International’da yayınlanan notların bir bölümünde Rus gizli servisi FSB’nin ABD’nin yeni başkanı Trump hakkında şantaj yapmak için özel hayatı ve finansmanına ilişkin tahrip edici bilgilerin ortaya çıktığını bildirdi.

Söz konusu belgelerin 35 sayfa olduğunu belirten CNN, Moskova’nın hem Cumhuriyetçilerle hem de Demokratlarla ilgili ayrı ayrı dosyalar hazırladığını belirtildi. New York Times da benzer haberlere yer verdi.

ÇARPICI İDDİALAR

Aylardır Washington’da dolaştığı öne sürülen iddialara ilişkin CNN ayrıntı vermezken, Buzzfeed adlı bir medya portalı, Rusya’nın elinde Trump’ın 2013 yılında Moskova’da bir lüks otelde hayat kadınları ile çekilmiş seks videolarının bulunduğunu öne süren 35 sayfalık bir habere yer verdi.

Habere göre birden fazla kaset var ve kayıtların Trump’ın Moskova seyahatinde kaldığı Ritz Carlton Hotel’in başkanlık suitinde elde edildi.

NAZİ ALMANYASI BENZETMESİ 

Trump ise bu iddiaları Twitter hesabından bir açıklama yaparak kesin bir dille redddetti.  Dünya gündemine bomba gibi düşen haberin tamamen uydurma olduğunu söyleyen Trump, ‘Rusya, doğruluğu onaylanmamış raporun tamamen uydurma ve saçmalık olduğunu söyledi. Bu adil değil! Rusya beni asla güçlendirmeye çalışmadı. Rusya’yla alakalı hiçbir şeyim yok. Anlaşma, kredi, hiçbir şey!’ ifadelerini kullandı.

 Muhaliflerin bu tip karalamalarla seçim zaferini gölgelemeye çalıştığını belirten Trump, ‘Seçimi kolayca kazandım. Muhteşem hareketimiz onaylandı. Yalancı muhalifler, yalan haberlerle seçim zaferimizi aşağılamaya çalışıyor. İstihbarat servisleri bu yalan haberlerin ‘sızmasına’ asla izin vermemeliydi. Bana yapılan son saldırı. Nazi Almanyası’nda mı yaşıyoruz?’ şeklinde konuştu.

MOSKOVA REDDETTİ

Kremlin, ABD medyasında yer verilen Moskova’nın Trump’ın özel hayatı ve finansmanına ilişkin tahrip edici bilgilere sahip olduğu yönündeki iddaları geri çevirdi.

Kremlin Sözcüsü, dün yaptığı açıklamada Rusya’nın ABD’nin müstakbel başkanı Donald Trump’ı zor duruma sokacak hiçbir belgeye sahip olmadığını söyledi. Sözcü, Rusya-ABD ilişkilerine zarar vermeyi hedefleyen yanlış bilgilerin ortada dolaştığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X