Ünlü yatırımcıdan altın önerisi

ABD’li ünlü yatırımcı Mark Mobius, altına yönelik destekleyici açıklamalarına bir yenisini ekledi. Mobius altın fiyatları ne olur sorusuna, ‘Yukarı, yukarı ve yukarı’ cevabı verdi.

Ünlü yatırımcıdan altın önerisi

Mark Mobius, son dönemdeki altını destekleyici açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Önde gelen merkez bankalarının para politikasında genişlemeye gitmesiyle altın alımının uzun vadede meyve vereceğini söyleyen Mobius, “Altında uzun vadeli beklenti yukarı yönlü. Bunu söylememin nedeniyse para arzının yukarı yönlü olması. Açıkçası herhangi bir seviyeden altın almanız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yön yukarı, yukarı ve yukarı” ifadelerini kullandı.

Altın, Fed ve diğer merkez bankalarından büyümeyi desteklemek amacıyla daha geniş politika beklentisinin etkisiyle bu ay 6 yılın zirvesini gördü. ABD Hazine tahvili piyasasının ufukta resesyon göründüğünün sinyalini vermesiyle birlikte yatırımcılar altın destekli exchange traded fonlara (ETF) giriş yapıyor. “Merkez bankalarının faizleri düşürme çabalarıyla birlikte çılgın gibi para basıyor olacaklar” diyen Mobius, portföyün yüzde 10’unun fiziksel altına yatırılmasını tavsiye ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X