Vatandaşlara Mollaarap brifingi

Mollaarap’ta heyelan yaşanan bölgede evlerinden tahliye edilen vatandaşları ağırlayan Başkan Edebali, ikamet ilgili bilgiler verdi.

Vatandaşlara Mollaarap brifingi

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mollaarap Mahallesi’nde yaşanan toprak kayması nedeniyle evlerinden tahliye edilen vatandaşlarla biraraya geldi. Bölgede devam eden zemin iksa çalışmaları ve uygulamaların tamamlanmasıyla izlenecek yol hakkında bilgi veren Edebali, bir firmanın inşaat çalışması esnasında 23 Ocak 2018 günü yaşanan heyelan tehlikesinin ardından zaman kaybetmeden belediye olarak harekete geçtiklerini hatırlatarak yapılarn çalışmaları anlattı. 

“BİLİMSEL TEKNİKLER UYGULADIK” 

Çalışmalarını bilimsel tekniklere uygun olarak gerçekleştirdiklerini kaydeden Edebali, “Akademisyenlerle arazinin yapısı, toprak kaymasının hareketi ve ne kadar alanı etkileyebileceğinin risk analizini yaptık. Profil hatları boyunca 12 güzergahtan topladığımız veriler doğrultusunda 952 metrede yer radarı ölçümleri yaptık. Yetkin firmalara elektrotlu rezistivite çalışmaları yaptırdık. Derinlere inerek sondaj ve proje çalışması yaptık” dedi. 

“ZEMİN HAREKETLERİ DURDU” 

Yerin hareketini ölçen inklinometre ölçümleriyle, ve fore kazık uygulamalarından gelen analizler ışığında zeminde herhangi bir hareketin olmadığını tespit ettiklerini belirten Edebali, “Bölgede dört kademede fore kazık projesi yapıldı. Her biri 100 santimetre genişliğinde olan fore kazıklardan; birinci kademede yerin 18 metre derinliğine 47 adet, ikinci kademede 22 metre derinliğe 80 adet, üçüncü kademede 22 metre derine 106 adet ve dördüncü kademede de 18 metre derine 68 adet çaktık” diye konuştu. 

İKAMET RAPORLARA GÖRE… 

Süreci çok hassas bir biçimde yönettiklerinin altını çizen Edebali, “Bölgede tekrar ikamet edilebilmesi için ortak nihai kararı; çalışmalar tamamlanıp zemin eski durumundan daha iyi hale geldiğinde, akademisyenlerin vereceği rapora göre vereceğiz. Mağdur olan vatandaşlarımıza kira desteğimiz sürüyor.

Son iki aydır da bölgeyle ilgili nasıl bir plan oluşturulması gerektiği hakkında çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın, aynı bölgede yapılacak yeni konutlarda kendi komşularıyla yaşayabilmesi en büyük temennimiz. Belediye olarak vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi konusunda samimi ve gayretliyiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X