Yeni Zelanda Başbakanı: Ona hiçbir şey vermeyeceğiz, adını bile…

Yeni Zelanda’da iki camiye saldırı düzenleyen terörist ile ilgili Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in sözleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Yeni Zelanda Başbakanı: Ona hiçbir şey vermeyeceğiz, adını bile…

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch şehrinde iki ayrı camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası ilk parlamento konuşmasını yaptı. Başbakan cami katliamı failinin ‘adını dahi anmayarak’ istediği şöhrete kavuşmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Ülkesinde yaşanan trajediye verdiği tepkiyle halk nezdinde takdir toplayan 37 yaşındaki Yeni Zelanda Başbakanı mecliste yaptığı konuşmada saldırganın adını hiçbir zaman anmayacağını duyurdu. Ardern, “O bir terörist, bir suçlu, bir aşırılık yanlısı. Ancak ben konuştuğumda isimsiz olacak” açıklamasını yaptı.

Başbakan sözlerine “Aradığı şeylerden biri de kötü şöhretti. Ancak Yeni Zelanda’da biz ona hiçbir şey vermeyeceğiz. Adını bile.” şeklinde devam etti.

Hayatını kaybedenlerin aileleri için adaletin sağlanacağını da belirten Ardern, hükümetin sosyal medya platformlarının katliamdaki rollerini araştıracağını söyledi.

Ardern, saldırı görüntülerini canlı yayımlayan Facebook gibi platformlarının “yalnızca postacı değil yayıncı da olduklarını”, sorumluluk almaları gerektiğinin ve her şeyin kâr etmekle ilgili olamayacağının altını çizdi.

Başbakan meclis konuşmasında Yeni Zelanda silah yasasında yapılacak değişiklikle ilgili verdiği sözü yineledi.

Jacinde Ardern parlamento konuşmasına “selamünaleyküm” diyerek başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X