8 bin 500 yıllık Bursa’nın tarihi ışıl ışıl

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursalı fotoğraf sanatçısı Fatih Özenbaş’ın son eserini köşesine taşıdı…

8 bin 500 yıllık Bursa’nın tarihi ışıl ışıl

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa… 8 bin 500 yıllık tarihe sahip bir kent. O zengin geçmişte, dünyanın ilk süt ürünleri üretimi de var, Batı’ya ekili tarımın öğretilmesi de var. 1326’da başlayan Türk-İslam döneminden de muhteşem eserler kaldı.

Gerçi…

Bursa’nın tarihi özellikleri denince akla camiler ve Sultan Türbeleri geliyor, ama Bursa hanlarıyla geçmişte ticaret kenti olarak yer aldı.

Örneğin…

Dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kozahan ve çevresindeki hanlar bu kentin tarihi mirası olmakla birlikte farkları.

Nitekim…

İlk, 1999 yerel seçimi öncesi DYP Büyükşehir Adayı olan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun seçim vaadi olarak duyurduğumuz Atatürk Caddesi boyunca Ulucami çevresini ve hanların önünü açma projesi maliyeti nedeniyle 25 yıl sonra gerçekleşebildi.

Burada…

Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak, başta finans her türlü veren Murat Kurum’a da, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kararlılıkla Bursa’nın özlemini gerçekleştiren Alinur Aktaş’a da teşekkür etmek gerekiyor.

Şimdi sıra…

Bu muhteşem mirası koruyup Hisar’daki tarihi kent merkeziyle birleştirecek çalışmaların tamamlanmasına geldi.

Önümüzde…

Bursa’nın tarihindeki hem dini sembolü olan ve beşinci makam kabul edilen Ulucami’nin, hem de ticaretin sembolü Hanlar Bölgesi’nin tüm ihtişamını sergileyen bir fotoğraf var.

Fotoğrafı da…

Bursa’nın değerlerinden biri gördüğümüz, fakat değerinin Bursa’da bilinmediğini düşündüğümüz fotoğraf sanatçısı Fatih Özenbaş çekti.

Yıllarca…

Atlas Dergisi adına dünyayı dolaşıp, ulaşılması zor bölge ve arazilerden röportajları yayınlanan Fatih, son yıllarda Anadolu’daki illerin tarih geçmişlerini ortaya çıkaran fotoğraf katalogları hazırlıyor.

Tophane yamaçlarından çektiği gece fotoğrafında, Bursa’nın tarihindeki iki önemli miras Ulucami ve Hanlar Bölgesi’ni bir arada yansıttı.

Ortaya da…

Usta objektifinden çok özel bir fotoğraf çıktı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
2 adet yorum var

2 adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X