‘Adaletin örgütlü vicdanıyız’

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No’lu Şubesi, kuruluşunun 27. yıldönümünde Memur-Sen eski genel başkanlarından Mehmet Akif İnan’ı anma programı düzenlendi. Etkinliğe, Eğitim Bir-Sen üyelerinin yanısıra geçmiş dönemlerin başkanları da katıldı.

‘Adaletin örgütlü vicdanıyız’

HATİCE DAL 

Programda konuşan Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, 450 bine yaklaşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, kurucu genel başkanları Mehmet Akif İnan’ı da vefatının 19’ncu yılında özlemle andıklarını söyledi. 

“ÇİZGİMİZİ BOZMADIK”… 

Eğitim Bir Sen olarak eğitim camiasındaki beklentileri ve hedefleri sık sıkı gündeme getirdiklerini belirten başkan Ramazan Acar, “Kurulduğumuz 1992 yılından bu yana çizgimizi değiştirmeden, tarihsel mirasını ve medeniyet değerlerini kuşanmış kamu görevlilerinin emek, adalet, özgürlük ve kendi seçimlerini yaşama idealini gerçekleştirmek üzere çalışıyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, her zaman hakkın, hakikatin, özgürlük arayışının, adaletin örgütlü vicdanı ve sesi olduk. Eğitim-Bir-Sen, insanı ve medeniyet değerlerimizi öne çıkaran özgürlükçü bir perspektifle eğitimin tüm sorunlarını araştıran, problemleri ortaya koyan, çözümler öneren, üreten, düzelten, engel kaldıran, doğruyu gösteren, yanlışa işaret eden bir sendikadır” diye konuştu.

ESKİ BAŞKANLARA VEFA…

Toplantıda Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, önceki dönem başkanlarını da unutmadı. Acar, kurucu başkan Aydın Kılıç, Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube’nin bir önceki başkanı Mustafa Sarıgül ve önceki dönem Memur-Sen İl Başkanı Hasan Ünal’a Mehmet Akif İnan’ın fotoğraf ve sözlerinin yer aldığı tabloyu hediye etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X