AFAD’dan 5 il için turuncu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için İstanbul’un da aralarında bulunduğu birçok il için turuncu uyarıda bulundu. Meteorolojinin ardından AFAD, yaşanacak şiddetli yağışlar sonucu sel, su baskını ve kıyılarda hortum yaşanabileceğini ve dikkatli olunması yönünde uyarı yaptı. Öte yandan bir uyarı da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan geldi. İşte son dakika haberinin detayları…

AFAD’dan 5 il için turuncu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul (Anadolu Yakası), Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya için turuncu uyarıda bulundu. Meteoroloji yaptığı açıklamada gök gürültülü sağanak yağışların, çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (75 kg/m2 üzeri) olması beklendiğini belirtti.

AFAD’DAN UYARI

Meteorolojinin açıklamasının ardından bir açıklama da AFAD’dan geldi. Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji, bu illerimizi (İstanbul (Anadolu Yakası), Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya) yarın için TURUNCU kodla uyarıyor! Şiddetli yağışlar sonucu sel, su baskını ve kıyılarda hortum yaşanabilir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım.”

 

BİR UYARI DA VALİ YERLİKAYA’DAN

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sevgili İstanbullular,Perşembe(yarın) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakasın’da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X