Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu’ndan ‘İstismarı Tanıyorum-Sesini Duyuyorum!’ projesi

Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu, 2018 çağrı döneminde hazırladığı Erasmus+K101 Bireylerin Öğrenme-Okul Eğitim Personeli Hareketliliği “İstismarı Tanıyorum-Sesini Duyuyorum!” Projesi kabul edildi.

Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu’ndan ‘İstismarı Tanıyorum-Sesini Duyuyorum!’ projesi

Proje kapsamında amaçlanan, ihmal ve istismarın çocuklar üzerindeki etkilerini tanımlayabilme, gözlemleyebilme, önleyici çalışmalar yapabilme ve sonrasında öğrenciye davranış yöntemleri konusunda öğretmenlerin yetkinliklerinin arttırılması amacıyla 8-16 Mayıs 2019 tarihleri arasında İtalya’nın Rimini şehrinde Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu’ndan 7 öğretmen kursa katıldı.

Kurs boyunca öğretmenler, ihmal, istismar ve şiddetin tanımları ve türleri, ihmal ve istismarın çocuk üzerindeki psikolojik, fizyolojik ve bilişsel göstergeleri, yardım isteyebilme ve hayır diyebilme becerileri geliştiren etkinlikler, ihmal ve istismara uğramış çocukla iletişim kurma teknikleri konularında eğitim alarak yetkinlik ve becerilerini arttırdı.

Öğretmenler, aynı zamanda İtalya’nın kültürünü ve  sosyal hayatını da yakından tanıma fırsatı yakalayarak deneyimlerini zenginleştirdi.

Proje ile birlikte amaçlanan; küresel bir sorun olan İhmal ve istismara dikkat çekildiği, okuldaki  ve çevre okullardaki diğer öğretmenler ile öğrencilere de proje çarpan etkilerinin en müspet biçimde döndüğünün ve bu yaygınlaştırma faaliyetleriyle birlikte dönmeye devam edeceğinin bilincinde olunduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X