Amatörlere izin yok… Riva’ya tepki için gittiler…

Türkiye Futbol Federasyonu, amatör futbol müsabakalarının Ekim ayı sonuna kadar başlatılmaması yönünde karar aldı. Amatör futbolcular da TFF önünde eylem yaptı.

Amatörlere izin yok… Riva’ya tepki için gittiler…

Türkiye Futbol Federasyonu, amatör futbol müsabakalarının oynatılıp oynatılmayacağı yönünde kararını verdi. TFF Yönetim Kurulu’nun kararına göre amatör futbol müsabakaları ekim ayı sonuna kadar oynatılmayacak olup, Covid-19’un seyri dikkate alınarak ekim ayı sonunda yeniden değerlendirilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada “Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle 13 Mart’tan itibaren tüm ligler iptal edilmiş olup sonrasında profesyonel liglerin belirlenmiş kurallar çerçevesinde seyircisiz oynatılmasına müsaade edilmiştir. Gelinen noktada ülke genelinde pandeminin yükseliş göstermesinden dolayı tedbirler artırılmıştır. Ayrıca yeni risk oluşturacak tüm etkinliklerin düzenlenmemesi tavsiyesinde bulunulmuştur. TFF Sağlık Kurulu ve ona bağlı oluşturulan Pandemi Danışma Kurulu ile yapılan istişareler neticesinde, mevcut durumda özellikle amatör lig karşılaşmalarının ve yaş grubu karşılaşmalarının yeterli sağlık tedbirleri alınamayacağı, PCR testlerinin gerçekleşmesinde olumsuzluklar yaşanabileceği ve ciddi riskler oluşabileceği görüşü oluşmuştur. TFF yönetimi olarak söz konusu amatör maçların oynanması ile ilgili 1 ay sonra (Ekim ayı sonunda) tekrar değerlendirme yapılmasına ve oluşacak yeni şartlara göre program ve statülerin açıklanmasına karar verilmiştir’ denildi.

Öte yandan; Türkiye Futbol Federasyonu’nun amatör müsabakaların ekim ayına kadar başlayamayacağını açıklamasının ardından amatör futbolcular da TFF önünde eylem yaptı.

Koronavirüs nedeniyle ligleri başlamayan ve para kazanamayan amatör futbolcular, dertlerini duyurmak için Türkiye Futbol Federasyonu binası önünde toplandı. Oyuncular, liglerin başlaması adına yetkililere çağrıda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X