Araştırmanın çıkardığı çarpıcı sonuç: Vatandaş siyasilerle aynı görüşte değil

Olay TV’de, Türkiye’nin tanınmış araştırma firmalarının yöneticileriyle programa çıkan BETİMAR Araştırma Genel Müdürü Gürkan Duman hafta başı tamamladığı çarpıcı anketi ekrandan açıkladı. Siyaset gündemindeki konuların sorulduğu araştırmada verilen cevaplar aslında siyasetçiler için uyarı özelli taşıyor. Araştırmada, koronavirüs önlemleri, erken seçim ve “Bugün seçim olsa?” sorularına verilen cevaplar da dikkat çekici… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Araştırmanın çıkardığı çarpıcı sonuç: Vatandaş siyasilerle aynı görüşte değil

Kolay değil… 25 yıl Bursa’nın dünyaya açılan penceresi kabul edilen Olay TV artık İstanbul merkezli ve haber kanalı olarak yayın yapıyor.

Yeni başlangıcın ikinci akşamında, bu sütunların okurlarının da araştırmalarıyla tanıdıkları Bursa firması BETİMAR Araştırma Genel Müdürü Gürkan Duman konuktu.

Seçil Özer’in moderatörlüğündeki Siyaset Günlüğü programında ANAR Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu, GENAR Genel Müdürü İhsan Aktaş ve Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner’le birlikte ekrana çıkan Duman analizleri yanında, daha 2 günlük çarpıcı bir araştırma açıkladı.

O araştırmayla…

Pek çok konuda vatandaşın siyasiler gibi düşünmediğini gördük.

Örneğin…

Ümit Özdağ’ın gündeme getirdiği “CHP, İYİ Parti, HDP ve SP’nin gizli bir anayasa çalışması yaptığı” iddiasına vatandaşların yüzde 47.2’si “Millet İttifakı’nı bölmek için yapılan açıklama” gözüyle bakıyor.

Özdağ’la aynı düşünenlerin oranı yüzde 23.9’da kalırken, yüzde 27.5 de “bilmiyorum/fikrim yok” cevabı vermiş.

Yine…

CHP ve İYİ Parti liderlerinin “Gizli anayasa çalışması yapmadık” açıklamalarından sonra HDP Milletvekili Garo Paylan’ın “Taslak anayasa hazırladık” sözlerine verilen cevapta çarpıcı sonuç çıkmış.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X