Balkanlar’dan her ay bir büyükelçi gelecek

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Balkanlar’la ticareti artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Balkanlar’dan her ay bir büyükelçi gelecek

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK 

Tunakan, BALKANTÜRKEVİ’nde dün gerçekleştirilen toplantıda derneğin geride kalan 6 aylık faaliyetlerine yönelik açıklamalarda bulundu. BALKANTÜRKSIAD’ın Bursa’nın önemli dinamiklerinden olduğunu belirten Tunakan, üstlendikleri ‘Balkanlar ile Türkiye arasında köprü olma’ misyonunu en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını kaydetti. Üye sayılarının 413’e ulaştığını ifade eden Tunakan, ”Ticari ilişkiler geliştikçe ülkeler arasındaki ilişkiler de gelişiyor. Balkanlar ile Bursa’nın arasındaki ticaret hacmi 4 milyar dolar civarında. Bunu artırmak için irtibat halindeyiz. Tüm Balkan ülkelerinin toplam hacmi 500 milyar dolar” dedi.

10 KASIM’DA MANASTIR’DA

Bursa’da Balkan kökenli birçok iş insanı olduğunu dile getiren Tunakan, ”Cavit Çağlar, Hüseyin Durmaz, Celal Sönmez de üyelerimiz arasında. Hepsinin ekonomiye ciddi katkıları oldu. Hala da devam ediyorlar. Sanayiden çekilmediler ama farklı alanlara da yatırım yapıyorlar” diye konuştu. Derneğin çalışmalarına yönelik açıklamalarda da bulunan Tunakan, Balkan ülkeleri merkezli olmak üzere ekonomi zirveleri gerçekleştirdiklerini anlattı. Balkanlarda ticaret merkezi kurulması noktasında çalışma yapacaklarını vurgulayan Tunakan şu bilgileri verdi: ”Sinerji toplantılarımız devam ediyor. 25 Kasım’da Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’i konuk edeceğiz. 10 Kasım’da Manastır’da olacağız. Atatürk’ü eğitim gördüğü ve hala müze olan okulunda anacağız. Bilgilendirme seminerlerimiz devam edecek. Yakın ilişkide olduğumuz 12 Balkan ülkesinin Ankara Büyükelçilerini her ay bir tanesi olacak şekilde Bursa’mızda ağırlamak istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X