Bebek katili ‘ana kucağı’

ABD’li oyuncak üreticisi Fisher Price, yaklaşık 4 milyon 700 bin adet ana kucağı ürününü geri çekti. Gerekçe, son 10 yılda en az 32 bebeğin bu ürün içinde hayatını kaybetmesi olarak gösterildi.

Bebek katili ‘ana kucağı’

ABD’li oyuncak üreticisi Fisher Price tüm dünyada piyasaya sürülen ‘Rock’n Play Sleeper’ model ana kucağını geri çekmeye karar verdi. Avrupa’da da satılan ve metal bir iskelete sahip olan model, elektronik olarak salınım yaratıyor. Araç sallama ve dinlendirici müzik ile bebeklerin daha kolay uykuya dalmasını sağlıyor.

NEFESSİZ KALIYORLAR…

Aracın geri çekilmesine 2009 yılından bu yana en az 32 bebeğin bu araç içerisinde ölmesinin neden olduğu belirtiliyor. ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu (CPSC) Cuma günü yaptığı açıklamada ‘Rock’n Play Sleepers içinde bebekler denetimsiz haldeyken sırt üstünden yana ya da karınlarının üzerine döndüklerinde bebek ölümleri meydana gelmiştir’ açıklaması yapmıştı. Bebeklerin kemerlerinin takılı olmaması halinde dönüp yüz üstü yatmaları halinde tekrar geri dönemedikleri ve nefessiz kaldıkları belirtiliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X