Bıçakçılar Çarşısı arazisi satıldı

Eski Bıçakçılar Çarşısı olarak bilinen ve şu an otopark olarak kullanılan Demirtaş Köprülü Kavşağı üzerindeki 5 bin 609 metrekarelik alan 12 milyon 800 bin liraya Adanalı Bakırlar İplik firmasına satıldı.

Bıçakçılar Çarşısı arazisi satıldı

SEYİT GÜNDOĞAN

Büyükşehir Belediyesi kentin göbeğindeki en değerli yerlerden biri olan ve Eski Bıçakçılar Çarşısı olarak bilinen alanın satışını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar başkanlığında gerçekleşen Encümen toplantısında yapılan ihaleyi Adana firması olan Bakırlar İplik Sanayi Tic. Ltd. Şti. firması kazandı.  

İhaleye tek katılımcı olarak giren Bakırlar İplik firması 12 milyon 622 bin lira istenen 5 bin 609 metrekarelik alan için 12 milyon 800 Bin liralık teklif verdi.  Alanın satışı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin onayından sonra kesinlik kazanacak.

OTEL VE TİCARİ ALAN

Demirtaş Köprülü Kavşağı’nda, Büyükşehir’in halen otopark olarak işlettiği; eski bıçakçılar çarşısına ait 5 bin 609 metrekarelik alan daha öncede satışa çıkmış ancak alıcı bulamamıştı. Bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan plan değişikliği ile söz konusu alan otel ve ticari alan olarak planlara işlenmişti.  Alanın plan değişikliğinde yüksekliği serbest bırakılmış ve emsali 2 olarak belirlenmişti.

 

Encümen’de ayrıca; Yıldırım’da, planlı bir yapılaşmanın oluştuğu Millet Mahallesi’ndeki 3 bin 623 metrekarelik alanın satışı gerçekleşti.  Konut amaçlı olarak yapılaşma hakkı taşıyan ve 2 milyon 536 bin TL bedel konulan arsa 3 milyon 625 Bin liraya Sanabel İnşaat firmasına satıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X