Birkaç saat dünyanın en zengini oldu

Dünyanın en zenginleri listesinin üst sıraları neredeyse her saat el değiştirirken, salgın sırasında satışlarını son sürat sürdüren Fransız moda devi Bernard Arnault, geçtiğimiz saatlerde şirket hisselerinin yüzde 0,4 değer kazanmasıyla Amazon CEO’su Jeff Bezos’u 300 milyon dolar geçerek ilk sıraya yükseldi. New York borsasında 13.30 sıralarında yatırımcılar Amazon hisselerine ilgi göstererek yüzde 1 artırırken Jeff Bezos, servetini 188,2 milyar dolara çıkararak birincilik koltuğunu geri aldı. Dünyanın en zenginleri listesindeki zirve yarışında ilk iki sıradaki Bernard Arnault ve Jeff Bezos birkaç saat içerisinde servetlerini 4,1 milyar dolar artırdı.

Birkaç saat dünyanın en zengini oldu

Geçtiğimiz hafta Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın şirket hisselerinin düşmesiyle 3’üncü sıraya gerilemesinin ardından geçtiğimiz gün de Fransız ‘moda kralı’ Bernard Arnault, geçtiğimiz gün birkaç saatliğine de olsa dünyanın en zengin kişisi unvanını aldı.

Louis Vuitton Moët Hennessy hisseleri güzde 0,4 artıp değerini 320 milyar dolara çıkararak Arnault’a birkaç saat içerisinde 600 milyon dolar kazandırırken New York borsasında 13.30 sıralarında yatırımcıların Amazon hisselerine yoğun talep göstermesiyle yüzde 1 artış gösterdi.

Şirket hisselerinin artmasıyla servetini 188,2 milyar dolara çıkaran Jeff Bezos, en zenginler listesindeki birincilik koltuğunu geri alırken zirve yarışında ilk iki sıradaki Bernard Arnault ve Jeff Bezos birkaç saat içerisinde servetlerini 4,1 milyar dolar artırdı.

İşte ilk sırası saatlik olarak değişen dünyanın en zenginleri listesindeki ilk 10 isim..

JEFF BEZOS – 188,2 MİLYAR DOLAR
AMAZON – BLUE ORİGİN’S

BERNARD ARNAULT – 187,6 MİLYAR DOLAR
LOUİS VUİTTON MOËT HENNESSY

ELON MUSK – 152,5 MİLYAR DOLAR
TESLA – SPACEX

BİLL GATES – 126 MİLYAR DOLAR
MİCROSOFT

MARK ZUCKERBERG – 117,7 MİLYAR DOLAR
FACEBOOK GRUBU (WHATSAPP, INSTAGRAM)

WARREN BUFFETT – 109,4 MİLYAR DOLAR
BERKSHİRE HATHAWAY

LARRY ELLİSON – 103,1 MİLYAR DOLAR
ORACLE

LARRY PAGE – 102,8 MİLYAR DOLAR
GOOGLE

SERGEY BRİN – 99,6 MİLYAR DOLAR
GOOGLE

AMANCİO ORTEGA – 88,9 MİLYAR DOLAR
ZARA GRUBU

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X