Bozankaya 28 metro aracı için imzayı attı

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugün, “Bozankaya 28 metro aracı için imzayı attı” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bozankaya 28 metro aracı için imzayı attı

Türkiye raylı sistemler konusunda çokça yol aldı. Eskiden milyarlarca lira döviz kaybına yol açan bu kalem büyük ölçüde yerlileştirildi.

Her ne kadar, kimi belediyelerimiz yabancı menşeeli araçlar satın alsa da, artık ülkemizdeki firmalar her türlü raylı sistem aracını üretir hale geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı, daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yapımını üstlendiği Gebze-Darıca Metrosu’nun 28 araç alım ihalesini Ankara merkezli Bozankaya firması kazandı.

İhale geçtiğimiz temmuz ayında yapılmıştı. Sonucun ise Kamu İhale Kurumu onayının ardından yeni resmileştiğini görüyoruz.

Bozankaya,‘Türkiye’nin ilk metrosu Bozankaya’dan’ başlığıyla duyurduğu gelişmeyi, “Kocaeli için Ankara tesislerimizde üretilecek 28 metro treninin tasarım ve üretim sözleşmesini imzaladık. Araçların ilk teslimi 2022’nin 4. çeyreğinde olacak” satırlarını ekleyip Türkiye’ye duyurdu.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X