Bozbey’den plan değişikliği tepkisi

‘Başkan Burada’ projesi kapsamında 19 Mayıs Mahallesi’ne giden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, imar planlarında konut alanlarının ticaret alanına çevrilmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Bozbey’den plan değişikliği tepkisi

Mahalle Muhtarı Hasan Taş ile mahallenin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunan Bozbey,  vatandaşlarla da görüştü. 19 Mayıs’ın son yıllarda en fazla gelişen mahalle olduğuna dikkat çeken Bozbey, “Burada çok fazla özel okul ve benzeri ticari merkez var. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz ettik. Özellikle hem önceki belediye başkanını, hem de AK Parti’li Belediye Meclisi üyelerini sürekli uyardık. Ancak buradaki yanlıştan dönmediler. Son zamanlara konuttan ticarete değiştirilen yerlerle ilgili de kurnazlık yapanlara karşı dava açacağız. Plan değişikliğini halen daha özel okul yapmak amaçlı getiriyorlar. Büyükşehir Belediye Meclisi de itirazlara rağmen bu değişiklikleri geçiriyor. Biz kurum olarak bunlara karşıyız. Burası bir yaşama alanıdır. İnsanların huzur ve güvenle yaşamak istedikleri alandır. Bu bölgeye sahip çıkmak zorundayız. Herkes şikayetçi bu durumdan” dedi. 

MUHTAR DA ŞİKAYETÇİ

19 Mayıs Mahalle Muhtarı Hasan Taş, bölgenin en büyük sıkıntısının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan plan değişikliğiyle özel okul ve benzeri ticari işletmelerin çoğalması olduğunu belirterek, “Mahalle sakinleri burada yüksek miktarda para ödeyerek konut satın alıyor. Huzurlu bir bölge olduğu için burayı tercih ediyor. Ancak konut imarlı alanların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan plan değişikliğiyle ticari imar verilmesiyle sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bu konuda mahalle halkı isyan ediyor. Konuyu Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca ilettik ama sonuç alamadık. Bu anlayıştan artık vazgeçilmeli” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X