BTSO, şehitlerin adını yaşatacak

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki demokrasi şehitlerinin isimleri, ‘Yeniceabat Mesleki Eğitim Kampüsü’nde yer alan okul, yurt ve konferans salonlarına verildi.

BTSO, şehitlerin adını yaşatacak

FETÖ’nün hain saldırısında canlarını hiçe sayarak milli irade ve demokrasiyi korumak adına şehit olan Ömer Halisdemir, Abdullah Tayyip Olçok, Erol Olçok, Halil Kantarcı, Prof. Dr. İlhan Varank, Türkan Türkmen Tekin ve Mustafa Cambaz’ın isimleri yeni adı ‘BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü’ olan eğitim kompleksinde yaşatılacak. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye için milat olan 15 Temmuz’da ülkemizin tarihine altın harflerle geçen kardeşlerimizin isimlerini BTSO tarafından kentimize kazandırdığımız okullarımıza verdik. Böylece 15 Temmuz kahramanlarımızdan sembol olmuş şehitlerimiz arasından 7’sinin isimlerini kampüsümüzdeki kurumlarda yaşatacağız” dedi.

DEMOKRASİ ANITI

15 Temmuz şehitlerinin tamamının adlarını ölümsüzleştirmek amacıyla Bursa’ya kazandıracakları ‘Demokrasi Anıtı’ için çalışmalarını sürdürdüklerini de hatırlatan Burkay, şöyle devam etti:

“Gelecek nesillere örnek olmasını arzu ettiğimiz bu milli kahramanlarımız arasından sembolleşmiş isimleri Bursa iş dünyasının katkılarıyla kentimize kazandırdığımız eğitim kurumlarımızda yaşatacağız. BTSO 15 Temmuz Şehitleri Kampüsümüzde eğitim alacak öğrencilerimiz bu okullarda daha yüksek bir milli bilinçle ülkemizin ve milletimizin geleceğine katkıda bulunmak için yetişecekler.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X