Bu anket AK Parti Bursa için uyarı mı?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa merkezli Poltic’s şirketinin yaptığı yeni kamuoyu araştırmasının sonuçlarını bugünkü köşesine taşıdı.

Bu anket AK Parti Bursa için uyarı mı?

Aydın, sonuçları köşesinde ifadelerle aktardı:

Bursa merkezli Poltic’s şirketinin yaptığı yeni kamuoyu araştırması Bursa‘nın 4 Dağ ilçesi hariç 13 ilçesindeki son siyasal yansımaları göstermesi açısından ilginç veriler ortaya çıkarmış.

Bursa‘da 1. ve 2. bölgedeki veriler Cumhur İttifakı‘nı oluşturan AK Parti ve MHP için ciddi uyarılar içeriyor.

Politc’s Araştırma’nın sahibi Recep Güven AK Parti‘ye uzak bir isim değil. Fakat, Bursa in çıkan 2 bölgeli araştırma sonuçları Cumhur İttifakı için önümüzdeki seçimlere dönük riskler gösteriyor.

Millet İttifakı Osmangazi, Nilüfer, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerini kapsayan 1. Bölge’de önde görünüyor. İYİ Parti, CHP ve altılı masa partileri toplamı Millet İttifakı az farkla da olsa birinci bölgede etkili durumda. 2 . bölgede ise AK Parti ağırlığı söz konusu. Burada Cumhur İttifakı‘nın Yıldırım ve İnegöl sonuçlarıyla lider göründüğünü söyleyebiliriz.

 

Benzer sonuçlar büyükşehir seçimlerimi için de geçerli.

Ankette ülkenin en büyük sorunu ekonomi ve hayat pahalılığı çıkmış, sorunu çözebilecek lider kim olabilir sorusuna verilen yanıt da ilginç.

Her iki bölgede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıtı verilmiş.

16 bin 200 denekle gerçekleştiği açıklanan anket için yüzde 1,5-2,5 yanılma payı hesaplanmış.

AK Parti ve MHP Bursa teşkilatlarının anketi önemseyeceklerini düşünüyoruz.

Zira, erken seçim olasılığı görmüyoruz ama 11 ay sonraki cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için bu anket her iki parti için de ikaz niteliğinde.

Keza, İYİ Parti ve CHP‘nin Bursa‘daki durumunu görmeleri açısından moral verici sonuçlar içeriyor.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X