Bu uyarı önemli: Kalabalıklara girmeyin, kritik kışa hazır olun!

Bursa Erkek Lisesi mezunu olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, korona vakalarının üç kat arttığını söylediği Bursa’ya yoğun programla geldi, sıkıntılı tabloyla ilgili bir dizi görüşme yaptı, sağlık yatırımlarını ele aldı. Görünen o ki, bu süreçte en büyük sorumluluk vatandaşa düşecek. O nedenle, kalabalıklara girilmemesi çağrısı herkesin kendini koruması açısından önem taşıyor. İstanbul’la ulaşım bağlantısı da Bursa’nın riskini arttırıyor. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bu uyarı önemli: Kalabalıklara girmeyin, kritik kışa hazır olun!
HABERİ PAYLAŞ

Perşembe akşamı… Gazeteden çıkmadan önce, Bursa Erkek Lisesi mezunu olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın programının hangi bölümünü izleyebileceğimizin planını yapıyorduk.

Fakat…

Bursa Valiliği’nden gelen elektronik postada, “sağlık güvenliği nedeniyle” programı Anadolu Ajansı TRT, İhlas Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı muhabirlerinin izleyebileceği okuyunca hesabımız bozuldu.

Fakat, hak da verdik…

Koronavirüs mücadelesinde gözünün içine bakılan Sağlık Bakanı’nın yurt gezisi sırasında vaka temaslısı durumuna düşmesi, her şeyin çöpe gitmesi demek olur ki, konjonktürel süreç nedeniyle, dikkatli davranmak gerekiyor.

O nedenle…

Televizyonun karşısına geçip Bursa Valiliği’nde yaptığı günün ilk açıklamasını izlemeye başladık.

Tam da…

“Bursa’da vaka sayıları 3 kat arttı” dediğinde, son günlerdeki vaka artışı gözlemlerinin resmi ağızdan teyidini almış olduk.

Az sonra da…

Eski dost, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir aradı.

Salgın ve mücadele döneminin öne çıkan ismi Sağlık Bakanı Koca ile yetiştiği ve yaşadığı kente gelmenin heyecanı, sakinliğiyle bilinen sesine yansımıştı.

“Vakalar çok arttı, dikkatli olmak gerek” dediğimizde şunu söyledi:

“Bursa’ya da bunun için geldik zaten. Sayın Bakan alınan tedbirleri bizzat yerinde görmek, alınacak tedbirleri ve neler yapılması gerektiğini de ilgili tüm kesimlerle konuşmak istedi.”

Telefonu kapatırken de, “Kalabalıklardan uzak durun” uyarısı yaptı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X