Bursa büyük bir tehlike atlattı!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, bugünkü köşesinde Muradiye sırtlarında Yılmazipek fabrikasının metruk yapısında çıkan yangına yer verdi…

Bursa büyük bir tehlike atlattı!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Muradiye sırtlarında önceki akşam büyük bir yangın vardı. Yılmazipek fabrikasının metruk yapısı alev alev yandı.

Buraya ilişkin MHP’li Cemil Aydın’ın uyarısı üzerine geçtiğimiz aylarda bu sütunlardan bir makale kaleme almış ve Osmangazi Belediyesi’ne kültür merkezi önerisinde bulunmuştuk.

Mülkiyet yapısının ne olduğunu bilmiyoruz ama o fabrika meçhul şahıs ya da şahıslarca yakıldı.

Bursa ise büyük bir tehlike atlattı.

Öyle anlaşılıyor ki, Osmangazi Belediyesi’nin ve Başkan Mustafa Dündar’ın burası için bir girişimi yok. Olsa, duyardık veya bilgilendirilirdik.

Osmangazi Belediyesi üstlenmiyorsa, Büyükşehir Belediyesi kentin üst kodlarındaki semtler için bu alanı yeni bir kültür merkezine dönüştürmeli.

Metruk yapının bu haliyle kalması, binayı yine kötü niyetli kişilerin mekânı yapacaktır. Tescil durumu yoksa, o yapının kalıntıları da kökten ortadan kaldırılmalıdır.

Bölge sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen metruk fabrika için mülk sahiplerine de tedbir almaları konusunda gerekli ikazlar yapılmalı.

Eğer İtfaiye zamanında müdahale edememiş olsa, Bursa’nın en eski semtleri yok olabilirdi.

Uyarı ve önerileri ciddiye almayan, kulak tıkayanlar, benzer bir yangın riskinin tekerrür edebileceğini de unutmamalılar.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X