Bursa için iki tarihi karar!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Yıldırım Belediyesi Meclisi’nde alınan iki önemli kararı bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa için iki tarihi karar!

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi:

Önceki gün Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz Başkanlığı’nda toplanan  Belediye Meclisinin ağustos ayı oturumunda iki önemli karara imza atıldı.

Bunlardan biriyle, hemen diğer tüm ilçelerde olduğu gibi köy sayısı yok denecek kadar az olan Yıldırım ilçemizin Cumalıkızık, Hamamlıkızık, Balaban ve Zeyniler’in kırsal mahalle statüsüne alınması kararlaştırıldı.

Oturumu izleyemedik ama gelişmeyi MHP Grup Başkanvekili İhsan Bilgili’den öğrendik. Adı geçen mahaller için SİT koruma kararı alınması hususu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirildi.

Yıldırım Belediye Meclis üyeleri ayrıca çıkan yasa gereği ilçede imar planı olmayan yapılaşmış alanlara doğalgaz bağlanması hususunda da önemli bir karara imza attılar.

Malumunuz, seçim öncesi bu mahallelere doğalgaz bağlanması konusunda AK Partili bakan ve milletvekilleri söz vermiş, konu TBMM gündemine taşınmıştı.

Böylece, Yıldırım Belediye Meclis üyeleri de tarihi bir karar imza atmış oldular. Çıkan son kararla artık Yıldırım’da da doğalgazın ulaşmadığı hane kalmamış olacak.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X