Bursa İmam Hatip’te start verildi

Büyükşehir Belediyesi’nin marka okullarda başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında ele alınan Yıldırım’daki Bursa Merkez İmam Hatip Lisesi’nde inşaat çalışmaları başladı.

Bursa İmam Hatip’te start verildi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Sinandede Mahallesi’nde bulunan inşaat alanını gezdi. Büyükşehir bürokratlarının da eşlik ettiği gezide Başkan Altepe, sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Altepe, Bursa’nın kalite kenti olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade etti. 

Bu kapsamda en çok önem verdikleri çalışmaların başında eğitimin geldiğini vurgulayan Altepe, şehirdeki marka okulları Bursa Valiliği’nin de desteğiyle bir bir yenilediklerini söyledi.

Kent merkezindeki sağlam olmayan okulların yenilenmesinin Büyükşehir Belediyesi’nin ana çalışma alanını oluşturduğunu ifade eden Altepe, “En sıkıntılı alanlarımızdan biri de Bursa Merkez İHL idi. Binaların tamamı depreme dayanıksızdı. Yapılan yıkımlarda da bu açıkça görüldü” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak olaya hemen el attıklarını, projeyi yaparak ihaleye çıktıklarını hatırlatan Altepe, inşaat çalışmalarını başlatmış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Bursa Merkez İHL’nin en kısa zamanda bütün binaları, spor ve toplantı salonları, derslikleri ve laboratuvarlarıyla her türlü ihtiyacı karşılar seviyeye getirileceğini kaydeden Başkan Altepe, “İnşallah burası sil baştan tekrar inşa edilecek. Yeni yüzüyle eğitimde vizyon olacak. Şimdiden tüm eğitim ve imam hatip camiamıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X