Bursa trafiğinin 2 noktası için öneri

Bursa trafiğinin iki noktasında meydana gelen sıkışıklıkla ilgili çözüm önerisi geldi.

Bursa trafiğinin 2 noktası için öneri

Belediye meclisleri kent adına ortak karar alınan önemli bir demokratik yönetim kademesi. Bu tanıma uygun bir davranış Osmangazi Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu’ndan geldi.

Son meclis toplantısına iki noktada trafik sıkışıklığına çözüm projesi getiren İYİ Parti’nin by-pass yol önerilerinden biri Yunuseli’nde, diğeri son dönem daha da yoğun hale gelen Terminal-Armutköy yolunda.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bu önerilerle ilgili İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ile görüştü. Yılmaz, Hasanoğlu’nun açıklamalarını bugünkü köşesinde okuyucularıyla paylaştı.

 Belediye Meclisi’nin amacı bu: Muhalefet by-pass yolu önerdi

Osmangazi Belediye Meclisi’nin perşembe günü yapılan toplantısında, gündem maddeleri görüşüldü, alınması gereken kararlar alındı.

Toplantıda…

Olağan gündemin yanı bize göre sistem açısından önemli bir başka gelişme oldu ve bir muhalefet partisi ürettiği çözüm projesini önerge olarak verdi.

Anımsıyoruz da…

Geçen dönem Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grubu Sözcüsü olarak Cemil Aydın hemen her toplantıda görüş açıklar, olumlu bulduğu işleri destekler, olumsuz bulduklarını eleştirirdi.

Şimdiyse…

Osmangazi Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu olarak Büşra Şahin, Sedat Hiçdurmaz, Murat Üncü, Bülent Mumcu imzasıyla somut iki öneri getirildi.

Bir anlamda, muhalefet olarak belediye meclisinin çalışma biçimine olması gereken önemli katkı sağlandı. Bu nedenle daha çok önemsedik.

O önerileri…

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ile konuştuk. Şunu söyledi:

“Kent merkezinde olmadıkları için çok fazla göze batmayan, fakat kullanan hemşerilerimiz açısından ciddi sorun iki noktadaki trafik sıkışması için çözüm önerisi hazırladık.”

O iki noktayı da açıkladı:

Bir…

“Terminal-Armutköy yolundan gelip batı yönüne, yani Mudanya Yolu’na gidecek araçlarla Hamitler-Akpınar’dan gelenler Akyıldız-Dumlupınar caddelerine kadar gidip Yunuseli içini kullanmak zorunda kalıyorlar.”

Öneri şu:

“Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi önündeki köprülü kavşaktan 550 metrelik bir yolla Akyıldız Caddesi’ne bağlantı sağlanabilir. Bu araçlar Yunuseli TOKİ arkasından Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’na bağlanabilir.”

İki…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X