Bursa yardımda ilk sırada!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Artvin’de yaşanan sel felaketi sonrası Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yardımları bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa yardımda ilk sırada!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Karadeniz bölgesinde, Rize, Artvin, Düzce’de can, mal kayıplarına yol açan sel baskınları ve taşkınlar doğanın gücünün bir kez daha hepimize hissettirdi.

Yazın en sıcak günlerinde meydana gelen baskınlar toprakları hareket ettirerek, heyelanla birlikte coğrafyayı değiştiriyor.

Üzücüdür ki, bölgede hazin bir tablo yaşanıyor. Yurttaşımız evini, iş yerini kaybediyor, sevdiklerini yitiriyor.

Yara sarma konusunda ülke olarak acı bir tecrübemiz var. Devletin bütün imkanları anında felaket bölgelerine sevk ediliyor.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Selden etkilenen insanımızın borçları, SGK primleri erteleniyor, Ankara’dan valiliklere gönderilen kaynakla da acil ihtiyaçları karşılanıyor.

Selin vurduğu coğrafyanın afet bölgesi ilan edilmesi de baskından etkilenen insanımız için önemli bir karar.

Yaraları sarmada belediyelerimizin de büyük katkısı var.
Bursa bu konuda anında harekete geçiyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Artvin’deki sel baskını için BUSKİ’ye ait iş makinelerini göndererek sel baskınından etkilenen bölgelerin temizliğine yardım ediyor.

Keza, Büyükşehir Belediyesi’nin, Jeotermal AŞ bünyesindeki Bursa Su aracılığıyla bölgeye bir TIR dolusu su gönderdiğini de görüyoruz.

Başka belediyelerimiz de bunu yapıyor ama Bursa’nın hemen her felaket anında hızlıca harekete geçmesi sevindirici.

Acılar paylaşıldıkça azalıyor, aynı şekilde sevinçler ise paylaştıkça çoğalıyor.

Bursa bu konuda çok cömert.

Geçmişte bunu İzmir depreminde de ve diğer felaket yerlerinde de gördük. Büyükşehir Belediyesi, adının ve şehrimizin büyüklüğüne yaraşır biçimde, nerede hangi felaket yaşanırsa yaşansın, yardım elini uzatarak, insanımızın yaralarını sarmaya çalışıyor.

İşte, Türk insanının olmazsa olmaz hasletlerinden biri bu.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X